Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bill Gates er ikke længere den største aktionær i Microsoft

Bill Gates er ikke længere den største aktionær i Microsoft

Stifteren af Microsoft, Bill Gates, har i mange år været den største aktionær i Microsoft. Men nu må han videregive tronen.

At Bill Gates er en velhavende mand, bør ikke komme som en overraskelse for mange. Sammen med Paul Allen stiftede Gates Microsoft, der som bekendt er en af de største IT virksomheder i verden.

I fredags mente Gates, at det var tid til lidt flere økonomiske midler og indløste derfor 4.6 millioner af hans Microsoft aktier. Samlet har aktierne en værdi af 185,6 millioner dollars, godt 1 milliard danske kroner. I skrivende stund har Bill Gates derfor ”kun” 330 millioner aktier i Microsoft.

Salget gør, at Bill Gates nu kun er den andenstørste aktionær i Microsoft. Personen med flest Microsoft aktier er nu Gates afløser, Steve Ballmer, manden der for kort tid siden gik af som chef for Microsoft. Steve Ballmer er dermed den største aktionær i Microsoft med 333 millioner aktier.

Gennem tiderne er Bill Gates gået fra 64% af Microsoft aktier, til nu kun at have 4%. Det er sket ved at løbende have solgt cirka 80 millioner aktier hvert eneste år.

En af de dyreste poster i Bill Gates økonomi, er dog ikke en garage fyldt med Aston Martin’er eller en kone der lever af diamanter. Konen har dog en dyr post i budgettet, for Bill Gates og hans kone Melinda stiftede i 2000 ”Bill & Melinda Gates Foundation”, der arbejder for at fremme sundsvæsenet i de fattigste lande og samtidig reducere ekstrem fattigdom.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Shawn S. Ø 05-05-2014 12:11:08

Til forskel fra mange af de andre rigmænd så gør Bill rigtigt meget godt. God livsfilosofi ;)

4 0
Shawn S. Ø 05-05-2014 12:13:30

By the Way er det ikke kun de fattige lande der modtager. Flere sygehuset i Danmark har modtaget gave.

4 0
04-05-2014 14:33:35

En mand med hjertet på det rette sted.

17 0

Om brug af cookies