Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Billeder af Android til bilen dukker op

Billeder af Android til bilen dukker op

Infotainment tyder på at blive et stort emne i 2014 og Android vil lege med, men først nu kommer der informationer.

Under CES messen i starten af januar, viste både Apple og Nokia deres versioner af hvordan smartphones kan integreret i bilers såkaldte infotainment systemer. Google var også på CES messen for at snakke lidt om deres visioner med ”Open Automotive Alliance” (OAA) og Android in the Car.

OAA og Android arbejder allerede nu sammen med adskillige bilproducenter om, at få Android ud i bilerne for at styre navigation, musik, notifikationer og opkald. Men Google har ikke været gode til, at vise informationer, men nu er der kommet et par billeder som viser retningen for OAA og Android in the Car.

I bunden af billederne kan man se fire hovedkategorier, nemlig ”navigation”, ”musik”, ”telefoni” og ”søg”. Med et touch-interface kan du altså navigere rundt i de forskellige kategorier og dermed søge efter nærmeste restaurant eller tankstation.

Android in the Car forbinder din smartphone med Bluetooth, og som med så mange andre Android produkter, så er der selvfølgelig stemmestyring og du kan aktivere dem med et ”Ok, Google”, men da stemmestyringen ikke er på dansk, er det knap så interessant set med danske øjne, med mindre du vil finpudse dine engelske, tyske eller franske sprogkundskaber.

Selve billederne skal tages med et gran salt, for dels er Android in the Car i stadig udvikling og ligesom med Nokias løsning, så skal Android blot ligge maskinrummet og styre infotainment systemet, mens selve brugerinterfacet i nogen grad kan bestemmes af bilproducenterne.

Vi forventer at se meget mere til Androids infotainment system under Android I/O konferencen i slutningen af juni.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies