Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Billige Apple Watch-kopier vælter frem

Billige Apple Watch-kopier vælter frem

Apple Watch er ikke på markedet endnu, men det afholder ikke kinesiske producenter fra at sælge billige kopier.

Apple's produkter har en tendens til at blive udsat for et hav af billige kopieringer, der ligner originalerne på en prik.

Det samme gælder for det kommende Apple Watch, selv om det først kommer på markedet den 24. april i udvalgte lande. Den ene kopi dukker for tiden op efter den anden, der alle sælges til en ualmindeligt lav pris i forhold til Apple's originale ure.

Læs også: Derfor er Apple Watch Edition ekstrem dyr

Omkring 200-300 kroner skal du af med for at opleve urets design på egen hånd. Hvor det ikke er nogen synderlig svær opgave for de kinesiske producenter at kopiere designet, er det en anden historie på softwareområdet.

Her bliver du slemt skuffet, hvis du regner med samme funktionalitet som med et originalt Apple-ur. De billige kopier kører ikke med Apple's Watch OS, men - ikke overraskende - en billig kopi med stærkt begrænset funktionalitet og forringet brugeroplevelse.

Du får stadig Bluetooth-forbindelsen til din iPhone, men de fleste features, som Apple har fremvist, må du kigge langt efter. I stedet kan du forvente en sort/hvid lavopløselig LED-skærm med meget begrænsede muligheder. Selv opladeren ligner næsten en tøjklemme til at sætte om skærmen og bagsiden, så den elektroniske kontakt kan oplade uret.

Læs også: Apple tror på dundrende succes: millioner af ’Watch’ på vej

Til CES-messen for to måneder siden tittede de første kopier frem. Det tyske medie, COMPUTER BILD, har taget et kig på et kopiur til knap 300 kroner. Mediet beskriver handlen som mistænkelig, da der ingen stand var. Andre slap også for under 200 kroner for selvsamme ur. I videoen nedenfor kan du se en gennemgang af Apple Watch-kopien.Læs også: Samsung fører an på smartwatches

Salget af disse Apple Watch-kopier finder blandt andet sted på den kinesiske hjemmeside taobao.com, som siden for engrossalg, Alibaba.com, står bag. Det skriver finans.dk.

Her fortæller en koncernchef for en producent bag et af de billige kopiure:

”Køberne går efter moderigtigt udstyr, og det er et produkt med gode kvaliteter, dog ikke på niveau med det Apple vil bringe til markedet. Vi producerer allerede 20.000-30.000 smartwatches per måned.”

Med et salg i denne størrelsesorden, er det ikke umiddelbart noget, der kan true Apple's salg. Medopfinder af Apple Watch, Elmar Mock, er dog også optimistisk. Til Bloomberg fortæller han, at salget kan komme op på 20-30 mio. ure i løbet af de første få år.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies