Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Billige tablets er penge ud af vinduet

Billige tablets er penge ud af vinduet

DUEL: Glem ALT om lavpris-tablets! En stor test af fem udvalgte tablet-computere på markedet konkluderer stålfast: De billige tablets er spild af penge og ødelægger forbrugernes tillid til den nye gadget-kategori.

"Ualmindeligt ringe", "kina-bras", "skuffende oplevelse", "pengene er spildt".

Listen af triste udsagn om de billige tablet-computere står i kø for at komme ud, og selvom ordene virker hårde, er de faktisk slet ikke hårde nok. I virkeligheden er enhederne langt værre end man kan beskrive med ord!

Normalt siger man "du får hvad du betaler for", hvilket er korrekt for almindelige mobiltelefoner og smartphones. Men i kategorien af de små skærm-computere, kendt som tablets, får man mindre end prisen.

Fælles for de lavpris-tablets som vi har testet er, at de typisk er produceret i billig knirkende plastik, har en utydelig gnidret skærm, en langsom brugeroplevelse og en touch-betjening der hører fortiden til.

Med andre ord, så er der god grund til at frygte de billige tabs.

Vi har testet ZTE Light, Blackbird MID 7, ViewPad 7, Samsung Galaxy Tab og Apple iPad (Klik her og læs den store test)

Kun to tablets er værd at købe

Reelt kan feltet skæres ned til to enheder, som du sikkert kan købe, uden at føle du har lavet en dårlig investering.

Apples iPad med 9,7 tommer skærm og det samme iOS-styresystem er kendes fra iPhone, er tablet-markedets Rolls Royce, mens Samsung Galaxy Tab på syv tommer og Googles Android 2.2 system følger godt med.

iPad vinder klart testen, fordi der er tale om det mest gennemførte tablet-produkt, både hvad angår hardware, design og applikationer.

Samsung Galaxy Tab er en værdig konkurrent, og vinder point ved at være fysisk mindre end iPad, og er altså en bedre enhed når man er på farten. Til gengæld halter Galaxy Tab på applikations-udvalget, som ikke i nævneværdig grad udnytter den store skærm.

Galaxy Tab eller iPad?

Hvilken du skal købe, er i høj grad et spørgsmål om holdning og behov.

iPad er er klart bedst for iPhone-ejerne, fordi de er kendte med Apples systemer. Galaxy Tab er derimod oplagt for Android-fans - fx dem med en Samsung Galaxy S eller HTC Desire.

iPad har størrelsen imod sig når man skal have den med - men størrelsen er perfekt til sofa- og hjemmebrug. Samsung Galaxy Tab er mest handy på farten og passer i inderlommen på en blæserjakke.

Begge tablets er dog bedst til at konsumere indhold fremfor at producere indhold, og kan altså ikke erstatte en bærbar computer.

Læs også:

 - Tablet-test del 1: Billige tablets er penge ud af vinduet
 - Tablet test del 2: Stor test af fem tablets
 - Tablet test del 3: Hold dig fra billige tablets (web-TV)

Læs også:
TDC: Tablets er alt for dyre
Test: Apple iPad
Web-TV: Apple iPad
Test: Samsung Galaxy Tab
Web-TV: Samsung Galaxy Tab
Web-TV: Blackbird MID 7 er en katastrofe

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Niels Chr. Nielsen 15-03-2013 07:04:02

Mange tak for al denne nyttige og opdaterede information Erik. Jeg ser efter, om de tablets som står til salg nu også kører eller kan køre Jelly Bean, og så er der vist ingen tvivl om, at vi snart skal have noget nyt legetøj i huset.

0 0
Erik jensen 14-03-2013 15:26:55

Hvis tabletten kan køre med nyeste Android OS 4,1 Jelly Bean kan jeg ikke se hvorfor en billig tablet ikke er brugbar idag. Der er sket meget siden 2011 og langt de fleste billige tablets fungere nu ganske udemærket, da hardwaren er blevet betydeligt bedre til at behandle data. men hvorfor købe ukendte mærker når nu Google har kastet sig ind i kampen med billge tablets til folket

Hvis man vil være helt sikker i sit valg vil jeg derfor klart anbefale den originale Google tablet(Asus) Nexus 7" til 1995 kr.

En 7" er rigelig stor til spil og film, særligt til små fingre.

Den er trods den lavepris blandt de bedste tablets idag og vil også klare sig fint i konkurencen om et par år, da både skærm og CPU er i topklasse

Styresystemmet erogså 100% originalt Android og får de nyeste opdateringer med det samme, modsat andre dyrere mærkevarer, der lægger deres egen brugerflader henover Android, som så senere skal opdateres til nyere Android OS, hvilket ofte tager urimelig lang tid.

Google Nexus 7" kan købes brugt på DBA (stadig med garanti) til en 1200-1500 kr og den er absolut fremragende.

Vælg gerne en med 32 Gb hukommelse. Apps, film mm har det med at fylde en del over tid, så spar ikke her, selvom 16 GB bestemt også giver temmelig meget plads. Google forventer at vi lægger de fleste af vore data/film/fotos/ musik mm op i Skyen ( feks dropbox) og på den måde gør den voldsomme interne lagerplads overflødig.

God fornøjelse.

Dine børn (og også dig selv )kan med det nyeste Android OS nemlig tilpasse tabletten, så hver enkelt bruger åbner tabletten med sin helt egen opsætning med apps, baggrunde, widget osv,- det er sgu smart når man er flere om at dele!

0 0
Niels Chr. Nielsen 10-03-2013 21:48:09

Jeg har set omtale, at ACER er ude med en billig-model af deres Iconia tablets, en 7"-version kalder Iconia B1. Den omtales her: http://www.pvnilsson.com/2013/03/billig-og-god-tablet-acer-iconia-b1.html

Har Mobilsiden, og/eller dens brugere en mening om den, om den er pengene værd, kan bruges til spil, evt. også til e-bogslæser? Vi overvejer at anskaffe en til deling mellem vores drenge på 8 og 10 år.

V.H. Niels

0 0
Mikos 01-03-2011 21:27:40

...Hvad er det lige det er? Jeg går ud fra vi taler om et pengebeløb?

Og var det ikke i december i kårede ipad som vinder af alle tablets i hele den ganske verden?

Og hvorfor er ipad reference for også de billige tablet? Det giver da overhovedet ingen mening. I det hele taget beskæftiger artiklen sig jo primært med ipad og Galaxy Tab som sjovt nok er de dyre.

Men tre "billige" er blevet testet og bliver derfor reference for alle fremtidige "billige" tablet? Det er for billig en konklusion!

0 0
Erik jensen 28-02-2011 20:55:32

Den franske producent Archos nye genreration 8 tablets er med god grund lynhurtigt blevet den mest populære billig-tablet, med feks. 20 % markesandele i Frankrig, og med stor udbredelse i resten af verden. Så hvorfor bliver den ikke testet, selvom opfordringerne har været utallige?

Archos Gen8 tablet tæsker de øvrige KINA billig tabletter sønder og sammen (hvilket ikke er svært) , og de levere stort set samme resultater som de ekstremt dyre mærkevare, som dog koster det tredobbelte!

Archos tabletter sælges, primært for at holde prisen nede, via mund til mund metoden, og bedrager derfor ikke med annoncekroner til magasiner o.l og forærer heller ikke gratis eksemplarer væk til test...


Archos nyeste tablet har siden November allerede fået 4 effektive opdateringer og abletversionen OS 3.0 vil de som nogle af de første havde klar om ganske kort tid, så Archos arbejder ihærdigt for at være først med det sidste, og det kan man dårligt sige om de store spillere...nå ja og selvfølgelig Kina tabletterne

Tjek http://www.Archos.com og tjek i øvrigt nettet og bliv selv overbevist om, at det sagtens kan lade sig gøre at få en billig tablet i meget høj kvalitet, også selvom de store og etablerede konkurrenter (og Mobilsiden) ihærdigt og konsekvent siger det modsatte.

Jeg vil igen, igen, opfordre Mobilsiden til at købe en Archos tablet 7" eller 10", og teste den, for at vise læserne at der rent faktisk findes et seriøst alternativ til mærkevarerne.

Archos 7" tablet priser starter ved kun 2000 kr inklusiv moms/told og leveret til døren.

Læs evt mere på Nerds.dk "Android er landet" fra side 40
---------------------------------------------------

Til Mobilsiden, inden den forhåbentlig kommende test at Archos tablets:

Besøg for Guds skyld først Archos uafhængige forum, hvor i kan få hjælp og svar på snart sagt hvad som helst omkring Archos tablets.

F.eks: BEGYNDERTIPS: Sådan sætter du din Archos op, så du har øjeblikkelig adgang med det samme til Google Market, - så er vi i det mindste fri for at høre at der ikke er adgang til Market...

http://forum.archosfans.com/viewtopic.php?f=63&t=45351

0 0
Jesper Søgaard 28-02-2011 15:19:31

Jeg er personlig helt enig i konklusionen. Jeg kunne aldrig drømme om at købe en low-end tablet. Skal man dog se lidt mindre subjektivt på det så kunne man sige at de jo kan det de skal. Det kommer jo helt an på hvilket behov man har. For os der er søger den bedste oplevelse man kan få - og mindre absolut ikke kan gøre det, så er det også svært at leve op til iPad. Jeg tror du og jeg, John, har samme fobi overfor laggy interfaces. Kan man dog sætte sig udover det så kører de fleste jo Android, omend en gammel version, som kan køre Facebook, tjekke nyheder og afspille en film.

Dog vil jeg sige at prisen på disse "low-end" tablets er alt for høj.

Alt i alt kommer det jo an på hvilket behov man har.

0 0
Mobilsiden.dk 28-02-2011 16:57:24

Hej Jesper

Jeg er enig med dig i noget af det du skriver. Men pointen med testen er, at nogle af disse low-end tablets er så ringe, at de end ikke egner sig til nyheder, film og Facebook :)

0 0

Om brug af cookies