Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Billigere at ringe til mobiler

Billigere at ringe til mobiler

På trods af massive protester fra teleselskaberne står Telestyrelsen fast på en dramatisk sænkning af prisen for at ringe fra fastnettet til mobiltelefoner.

Over de næste tre år bliver det gradvist billigere at ringe fra fastnettelefon til mobiltelefon. På trods af massive indvendinger fra teleselskaberne står Telestyrelsen således fast på sit forslag om at sænke den såkaldte mobiltermineringspris gradvist med i alt 35 procent fra omkring 94 øre i dag til 62 øre i 2008.

Termineringsprisen er den pris et mobiltelefonselskab opkræver for at sende en samtale ud til en af sine kunder fra en kunde hos et fastnetselskab. Prisen fra fastnet til mobil har hidtil været højere end den anden vej, og det har betydet at fastnetkunderne indirekte har været med til at finansiere den massive priskrig, som har præget mobilmarkedet i de senere år.

Med prissænkningen vil Danmark få nogle af Europas laveste mobiltermineringspriser. Nedsættelsen gælder for TDC, Sonofon og Telia. Telestyrelsen har ikke fundet det nødvendigt at skride ind og diktere prissænkninger over for de to mindre mobilselskaber Tele2 og 3, da man forventer at de vil følge med ned når de andre selskaber sænker priserne som følge af indgrebet.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies