Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Billigere udlandstelefoni til efteråret?

Billigere udlandstelefoni til efteråret?

Så er der igen gang i diskussionen af roamingpriser. I EU-kommisionen kan de dog blive enige om, at udlandstelefoni skal være billigere.

Mange af os havde ganske vist håbet på, at vi allerede til sommer kunne se hen til lavere mobilregninger. Men det ser desværre ud til, at vi må væbne os med tålmodighed lidt endnu.

Efter forlydende fra EU-kredse bliver det nemlig tidligst i efteråret, at de nye regler kommer til at træde i kraft. Så der går stadig noget tid, før vi forbrugere kommer til at kunne se besparelser på vores udlandstelefoni.

Hovedårsagen til denne udskydelse er, at man møder en del modstand i Storbritannien. Her ønsker man ikke at fastlægge en maxpris for privatkunderne. Men en ting, som alle EU-repræsentanter er enige om, er, at det er nødvendigt at lave en lov om roaminggebyrerne.

På nuværende tidspunkt kan prisen på udlandstelefoni være op til cirka 23 DKK per minut. Dette er ifølge EU-kommission alt for højt. De opererer med forslag fra 2 - 4 DKK i minuttet, hvilket er langt under det nuværende niveau for udlandstelefoni. Det er dog ikke nok, at EU-kommisionen når frem til et forslag – dette skal nemlig også vedtages i Europa-parlamentet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies