Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bilradio med indbygget mobiltelefon

Bilradio med indbygget mobiltelefon

Sony har fået en fiks idé. Snart kan man købe sig en bilradio, som også fungerer som mobiltelefon. Det eneste man behøver, for at kunne tale gennem radioen, er en mobiltelefon med indbygget bluetooth.

Sony har fået en fiks idé. Snart kan man købe sig en bilradio, som også fungerer som mobiltelefon.
Sony har fået en fiks idé. Snart kan man købe sig en bilradio, som også fungerer som mobiltelefon.

De fleste kender det: Man sidder i bilen på vej til arbejde, og pludselig ringer mobiltelefonen – desværre fra tasken på bagsædet af bilen. At få fat i den og få stillet nysgerrigheden er både besværligt og farligt, når man samtidig skal holde fokus på trafikken.

Snart er det ikke længere noget problem, at mobiltelefonen ligger gemt på bagsædet. Sony er nemlig på vej med en bilradio, som kan bruges som mobiltelefon, mens man kører. Med den kan man snakke i sin mobiltelefon uden så meget som at have den i synsvidde – så længe den er et sted i bilen.

For at kunne bruge den nye bilradio til at tale i, kræver det, at man har en mobiltelefon med indbygget bluetooth. Det er nemlig gennem den teknologi, at mobilen sender signalet til bilradioen, som kobler den til radioen. I løbet af et splitsekund kan man nu snakke løs uden ledninger, øresnegle og frem for alt brug af sine hænder.

Med den smarte nye bilradio kan man også se, hvem der ringer en op. Selvom mobilen er gemt i tasken, popper oplysningerne op om, hvem der ringer op på radioens display. Dette kan lade sig gøre, idet oplysningerne fra telefonens telefonbog trådløst overføres til radioen.

Udover mobilfunktionen kan den nye radio fra Sony også spille musik – både via radio og via en indbygget Mp3-afspiller.

Den smarte nye bilradio skulle ifølge B.T. ramme de danske butikker i midten af juli måned. Prisen kender vi endnu ikke.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies