Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   BlackBerry 10 lige om hjørnet

BlackBerry 10 lige om hjørnet

Om under to uger lanceres BlackBerry 10 som skal hive de ellers hårdt pressede RIM op af grøften og give Apple og Google kamp til stregen. Få en forsmag her.

Lækket billede af ny BlackBerry 10 mobil (kilde: dailymail.co.uk)
Lækket billede af ny BlackBerry 10 mobil (kilde: dailymail.co.uk)

Nu er der under to uger til canadiske RIM lancerer BlackBerry 10, deres første Touch-telefon der skal udfordre Android og iPhone markedet og forhåbentlig (gen-)vinde en stor portion virksomhedskunder.

RIM har forsøgt at tage kampen op om privatkunderne men det har vist sig at være ovenud svært for dem at etablere sig på dette marked. BlackBerry er stadigvæk populær blandt mange virksomheder, og det er her opgøret for alvor skal stå når BlackBerry 10 rammer

Allerede en del lækkede oplysninger

Til forveksling kan den første BlackBerry 10 godt minde om en iPhone, men man har hos RIM valgt at bibeholde muligheden for at åbne telefonen for at skifte batteri og indsætte hukommelseskort samt SIM kort.

Den skulle angiveligt være udstyret med en dual-core processor på 1,5 GHz, 16 GB lagerplads, 2 GB RAM, et kamera på 8 megapixel på bagsiden (og et front kamera på 2 megapixel) samt en skærm på 4,2 tommer med en opløsning på 1.280x768 pixels. Tykkelsen skulle være på blot 8 millimeter og vægten 125 gram.

Den østrigste nyhedstjeneste Telekom-presse.at har lavet en video der viser en af de nye smartphones.

Solidt operativsystem

BlackBerry 10 bygger på operativsystemet QNX der også benyttes til at styre industrianlæg, atomkraftværker og militærteknologi. Dette er blandt argumenterne for at BlackBerry 10 skulle virke klippestabil.

En af grundene til at BlackBerry er populær blandt virksomheder er, at RIM formår at adskille private og arbejdsrelaterede data på telefonen. Eksempelvis bliver arbejdsrelaterede data krypteret, og apps installeret i privat-tilstand påvirker på ingen måde arbejds-tilstanden.

Den 30 januar kommer der to nye BlackBerry 10 smartphones og der forventes en håndfuld yderligere i løbet af året.
RIM er hårdt presset økonomisk, BlackBerry 10 lanceringen skal ganske enkelt være en succes hvis de i fremtiden skal kunne udfordre Apple og Google.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Om brug af cookies