Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   BlackBerry afbryder salg og udskifter direktøren

BlackBerry afbryder salg og udskifter direktøren

BlackBerry dropper salgsplanerne og får i stedet en kapitalindsprøjtning i form af et lån på en milliard dollars.

Mandag aften valgte BlackBerry at afbryde et forestående salg hvor Fairfax Financial Holdings (FFH) havde tilbudt 26 milliarder kroner. I stedet vil BlackBerry modtage en milliard dollars som investering fra FFH og en anden gruppe bestående af “andre institutionelle investorer”. Disse andre investorer er ikke nævnt ved navn, men folk tæt på processen har fortalt, at der er tale om fem andre selskaber som har skudt penge i puljen.

- BlackBerry opkøbs-saga fortsætter

Udmeldingen om at BlackBerry ikke skulle sælges men i stedet får en indsprøjtning af kapital, fik aktierne til at falde med 16 procent til det laveste nogensinde, 6,43 dollars per aktie.
Lånet fra FFH med partnere har en løbetid på syv år og kan konverteres til aktier til 10 dollars stykket.

Ny direktør

BlackBerry fik i samme ombæring offentliggjort at direktør Thorsten Heins bliver midlertidigt erstattet af John S Chen. Chen var tidligere i spidsen for et softwarefirma kaldet Sybase der i 2010 blev solgt til SAP for 5,8 milliarder dollars.

Der er stadigvæk snak om, at sælge dele af BlackBerry til et andet selskab, blandt andet Cisco, Google, SAP, Lenovo, Samsung og Intel har været på tale.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies