Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   BlackBerry direktør ikke imponeret over Android L sikkerhed

BlackBerry direktør ikke imponeret over Android L sikkerhed

BlackBerry direktør langer ud efter partnerskabet imellem Googles kommende Android L styresystem og Samsungs Knox-feature.

Vi har tidligere nævnt at Google med Android L vil alliere sig med Samsung og deres Knox produkt i forsøget på at øge sikkerheden i Android og gøre det mere tiltalende til specielt virksomheder.

Knox er på nuværende tidspunkt kun på Samsung telefoner, det er et forsøg på at holde personlig- og arbejdsrelateret data adskilt samt kryptere indhold. Det lyder jo meget godt, men ikke overraskende er BlackBerry direktør John Chen meget lidt imponeret.

John Chen: Derfor skal man vælge en BlackBerry

I en udtalelse opfordrer han til, at man ikke bliver bjergtaget af sikkerhedssnakken, men i stedet for kigger på dem som har investeret tre årtier på fremgang inden for sikkerhed og produktivitet og som beviseligt har erfaringerne på området hvilket naturligvis er, ja, BlackBerry.

Læser man hans udtalelse kan man næsten smage den nedladende tone der lægges for dagen. Han påpeger desuden at hele BlackBerry platformen er sikker end-to-end og referer til Knox som en fæstning bygget på et usikkert fundament.

Jeg synes det er ovenud positivt at man forsøger sig med udvidet sikkerhed som en del af Android, om Knox-løsningen kan leve op til firmaernes sikkerhedsstandarder må tiden vise. BlackBerrys sikkerhed har tydeligvis ikke været nok i sig selv til at holde på kunderne, det skulle han nok fokusere på i stedet for at svinge efter Google og Samsung der nu så småt forsøger at smyge sig ind på hans territorium.

Det er muligt Chen har ret, men tonen i hans udtalelse leder tankerne hen på en konge der kigger ned på pøbelen fra sin trone, hvilket jo ikke helt er tilfældet i markedet som det ser ud i dag. Når selv BlackBerrys sikkerhed ikke er nok til at holde på de kunder der sætter sikkerhed i højsædet, så kan jeg ikke lade være med at tænke på et ordsprog der handler om sten og glashuse.

Kilde: Android PoliceForrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Steffen Olsen 07-07-2014 16:01:39

En artikel som tror at den sikkerhed Chen omtaler udelukkende er on-device, og som ikke er klar over at BB er førende indenfor MDM, som også understøtter Android og iOS devices er svær at tage seriøs.

Artiklen minder mere om et indlæg man kan læse på en dedikeret Android side end fra hvad der skulle forestille at være et objektivt medie.

0 1
Andreas Birkjær 07-07-2014 18:10:50

Jeg et enig i, at hvis man tror Android/Samsung kan lave et lige så sikkert end to end system på et par år så er man godt naiv, men jeg synes at tonen i udtalelsen er alt for latterliggørende. Han siger jo også blandt andet, at Knox lige nu kun er på et par millioner enheder, hvilket jo er sandt, men det ændrer sig jo umådeligt hurtigt med Android L.

Jeg mener bestemt Blackberry har sin berettigelse og håber dem det bedste, det skal der skam ikke være tvivl om, jeg studser mere over formidlingen end budskabet.

Chen er efterhånden kendt for sådanne udtalelser, og det er ofte også sjovt og giver historier, det lykkedes også denne gang, men i mine øjne burde han denne gang have skruet en smule mere ned for charmen. Når det så er sagt, så er mange, inklusiv mig, det mener at BB fortsat er førende på nogle områder, MDM som du nævner et et af dem, men operativ systemer til mobile er bestemt ikke et af dem :)

0 0
Thomas Larsen 07-07-2014 17:15:36

Sikkerheden bliver ikke gennemgået i artiklen, kun hans lidt ynkelige forsøg på noget der bedst kunne beskrives som et forsøg på at starte en meme, samt hans selvhøjtidelige og ret arrogante forsøg på at hente kunder tilbage til biksen.

Det er god humor, men på hans egen bekostning :)

1 1
Thomas Larsen 06-07-2014 14:10:54

haha det er fandme humor

6 1
Peter Frederiksen 07-07-2014 07:13:50

Og gad vide om Samsung har betalt honorar til Comical Chen

"Chen was quick to throw a few jabs in Apple's direction, answering that iPhone users are constantly searching for power outlets because battery life on the iPhone can't even last a full day.

"I call you guys wall huggers", Chen remarked in jest."

4 1

Om brug af cookies