Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   BlackBerry lancerer to Android-smartphones i år

BlackBerry lancerer to Android-smartphones i år

Den canadiske producent, BlackBerry, debuterede sidste år med Android-smartphonen Priv. I år vender producenten tilbage med yderligere to Android-mobiler.

Kriseramte BlackBerry har haft svært ved at finde fodfæste på smartphonemarkedet, hvor der ikke længere efterspørges fysiske tastaturer i samme grad tidligere - noget netop BlackBerrys smartphones udmærker sig ved. Bedre blev det heller ikke af, at BlackBerry stædigt fortsatte med at bruge sit eget BlackBerry OS-styresystem og derfor led under en enorm mangel på apps.

Derfor tog producenten sidste år et stort skridt og lancerede sin første smartphone med Android som styresystem i stedet for BlackBerry OS. Det blev med modellen Priv, som har fået noget lunkne anmeldelser og heller ikke er blevet noget sællert.

Læs også: Billeder af ny BlackBerry-smartphone med Android lækket

Det afholder dog ikke BlackBerry fra at forsøge sig igen på Android-platformen. Til hjemmesiden NDTV fortæller BlackBerrys direktør, John Chen, nemlig, at firmaet planlægger at lancere to Android-modeller i år. BlackBerry har naturligvis ikke opgivet det velkendte QWERTY-skydetastatur - og dog. Det bliver nemlig kun én af modellerne, der får det, og den anden bliver derfor kun touch-baseret, som mere eller mindre alle andre smartphones.

Der bliver tale om to modeller i mellemklassen, som ifølge direktøren vil ligge i et prisleje på $300-400 (2.000-2.600 kroner ekskl. moms). John Chen erkender nemlig, at ”der var for meget topmodel” over Priv, som tilsyneladende ikke appellerede til virksomhederne - noget som er et vigtigt kundesegment for BlackBerry, der prioriterer sikkerheden i telefonerne særdeles højt.

Foto: Crackberry.com

Billeder af den ene model er allerede ude

Allerede i november måned dukkede de første detaljer om en ny Android-smartphone med fysisk tastatur fra BlackBerry op. Det var modellen med kodenavnet Vienna, der blev lækket fire pressefotos af. Nu hvor BlackBerry-chefen har afsløret, at den ene af årets to modeller netop får et fysisk tastatur, kan der altså ikke være meget tvivl om, at det er Vienna-modellen vist på billederne ovenover, der er den ene af de to smartphones.

Selv om direktøren har løftet sløret for flere af detaljerne, er der dog endnu ingen informationer om, hvornår de kommer på markedet. Danmark står dog næppe øverst på listen til at modtage dem, hvis de overhovedet kommer hertil.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies