Blinde-tablet kan være på vej med speciel skrift

Blinde og meget svagtseende har som regel ikke så meget ud af at bruge en tablet, men det er forskere ved at lave om på

Blinde-tablet kan være på vej med speciel skrift

På University of Michigan har et hold forskere formået at udvikle en prototype af en tablet, der henvender sig til blinde og meget svagtseende. Tabletten kan nemlig lave den såkaldte punktskrift eller blindeskrift.

Læs også: Ny teknologi lader mobilbatteriet op, når du bevæger dig

Tabletten kan hæve nogle af sine ‘pixels’, og på den måde forme de punkter eller knopper, der udgør blindeskriften. 

Der har tidligere været udviklet lignende produkter, men det har tidligere primært været en linje ad gange, der var hævet. Den nye prototype fra universitet kan frembringe en hel sides punktskrift, og på sigt er det forskernes mål, at også grafer og billeder skal kunne vises.

Læs også: Ny Google Glass-brille på vej: Her er de første billeder

Ud over at kunne læse en hel side ad gangen, så er endnu et lyspunkt ved University of Michigans prototype også, at den er billigere at lave.

En enhed til at vise en linjes punktskrift koster ifølge BGR typisk mellem tre og fem tusinde dollars, mens enheder, der kan vise hele sider kan koste helt op mod 55.000 dollars. Holdet fra Michigan vil bruge en anden teknologi og regner med at deres model bliver “meget billigere”, men nævner ingen bud på en pris.

Efterfølgende om emnet

Siden redaktionen publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 6/1/2016 gik vi et spadestik dybere og bragte en artikel der belyste emnet Samsung TabPro S lanceret – ultraslank powertabletKlik her for at læse artiklen.. Tjek også seneste nyt om temaet her..