Bliver 2013 året for Windows Phone?

Afstemning: Windows Phone-systemet har haft en sløv start, men nu ser det ud til, at der er ved at komme skub i salget af telefoner.

Bliver 2013 året for Windows Phone?

Microsoft har haft det rigtigt svært i konkurrencen på smartphone-markedet, som er styret af Android og iOS i front.

Dog ser det ud til, at der er lys for enden af tunnelen for Microsoft. Det ser ud til, at der er ved at komme skub i salget af Windows Phone-telefoner – en forudsigelse mange analytikere har givet længe.

 – Windows Phones markedsandele er skuffende

Da Windows Phone først kom ind på scenen blev de spået en stor fremtid af både IDC og Forrester, som endda mente de ville overhale Apple.

 – Alt om det nye Windows Phone 7

Microsoft har dog haft problemer med, at overbevise applikations-udviklerne om, at de skulle lave applikationer til netop deres platform – ligesom også smartphone-producenterne ikke stod i kø for at satse på Windows Phone.

 – Windows Phone bliver Nokias nye smartphone platform

Nokia var først til, at satse på Windows Phone og stadigvæk også den eneste producent, som gør det helhjertet. Dog er der med Windows Phone 8 flere producenter, som er klar i kulissen og skal hjælpe platformen til succes.

 – Disse producenter skal hjælpe Windows Phone 8 til succes

Kigger man på markedsandelene, så er der fortsat lang vej for Windows Phone, men Microsofts kvartalsregnskab for fjerde kvartal 2012 viste, at der i forhold til samme kvartal 2011 er en stigning i salget. Faktisk blev salget firedoblet i forhold til samme kvartal året før.

 – Steve Ballmer: Windows Phone solgte fem gange bedre i julen end året før

Nokia alene solgte også 4,4 Lumia-modeller i fjerde kvartal, så selvom der er langt op til konkurrenterne fra blandt andet Samsung og Apple – så er der altså fremgang at spore.

Det rygtes også, at LG atter overvejer at producere Windows Phone-enheder, selvom de tidligere har valgt at holde fokus på Android-platformen.

Hvad tror du – bliver 2013 året for Windows Phone? Giv din mening til kende i afstemningen.

Læs også:
 – TDC tror på succes for Nokias Windows-mobiler

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...