Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bliver 2013 året for Windows Phone?

Bliver 2013 året for Windows Phone?

Afstemning: Windows Phone-systemet har haft en sløv start, men nu ser det ud til, at der er ved at komme skub i salget af telefoner.

Microsoft har haft det rigtigt svært i konkurrencen på smartphone-markedet, som er styret af Android og iOS i front.

Dog ser det ud til, at der er lys for enden af tunnelen for Microsoft. Det ser ud til, at der er ved at komme skub i salget af Windows Phone-telefoner – en forudsigelse mange analytikere har givet længe.

 - Windows Phones markedsandele er skuffende

Da Windows Phone først kom ind på scenen blev de spået en stor fremtid af både IDC og Forrester, som endda mente de ville overhale Apple.

 - Alt om det nye Windows Phone 7

Microsoft har dog haft problemer med, at overbevise applikations-udviklerne om, at de skulle lave applikationer til netop deres platform – ligesom også smartphone-producenterne ikke stod i kø for at satse på Windows Phone.

 - Windows Phone bliver Nokias nye smartphone platform

Nokia var først til, at satse på Windows Phone og stadigvæk også den eneste producent, som gør det helhjertet. Dog er der med Windows Phone 8 flere producenter, som er klar i kulissen og skal hjælpe platformen til succes.

 - Disse producenter skal hjælpe Windows Phone 8 til succes

Kigger man på markedsandelene, så er der fortsat lang vej for Windows Phone, men Microsofts kvartalsregnskab for fjerde kvartal 2012 viste, at der i forhold til samme kvartal 2011 er en stigning i salget. Faktisk blev salget firedoblet i forhold til samme kvartal året før.

 - Steve Ballmer: Windows Phone solgte fem gange bedre i julen end året før

Nokia alene solgte også 4,4 Lumia-modeller i fjerde kvartal, så selvom der er langt op til konkurrenterne fra blandt andet Samsung og Apple – så er der altså fremgang at spore.

Det rygtes også, at LG atter overvejer at producere Windows Phone-enheder, selvom de tidligere har valgt at holde fokus på Android-platformen.

Hvad tror du - bliver 2013 året for Windows Phone? Giv din mening til kende i afstemningen.


Læs også:
 - TDC tror på succes for Nokias Windows-mobiler

Afstemning

Bliver 2013 årets for Windows Phone?
Se resultatet her
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Peter Frederiksen 01-02-2013 11:25:41

Salgstalene i USA har ikke været noget at råbe hurra for WP8 og EU har i seneste kvartal købt WP7.5 smartphones til fordelagtige priser.

Og jeg tror Microsoft for svært ved at tiltrække udviklere til WP8/RT kommende år, da jeg tror at når året er omme sidder WP stadig på 4-5% markedsandel.

Så er det spørgsmålet, om Steve Balmer skriver sit burning platform memo!

0 0
Nuke 31-01-2013 13:54:12

Hvis i spørg mig, som har prøvet iOS, Windows Phone, og Android. Så vil jeg sige at WP kommer ikke til at styre noget de næste kommende år frem.

Jeg vil sige at Android og iOS er langt bedre, men de har jo også en del år foran sig...

0 0
Belgarion 31-01-2013 12:44:34

ja Microsoft fik da også lige vist hvordan man skal klare en update alle har ventet på. 7.8 startede i går med at rulle ud, og det er vel og mærket til samtlige wp 7 modeller og worldwide, på en gang. Der har de lært lidt af Apple omkring updates, men Apple kan jo så ikke få deres nyeste system til samtlige af deres modeller. Og selv HTC herhjemme vidste intet om det, de påstd hårdnakket at min HTC titan ikke ville få den update. "Når det gælder opdateringen til din HTC Titan er dette som sagt ikke noget der kommer til din telefon desværre." Har kun været Nokia der har vidst der kom opdatering til alle deres wp7 modeller i går.

0 0
Urbanus 31-01-2013 10:04:41

"Året for Windows Phone", er nok så meget sagt.

Jeg har svaret "ja" i afstemningen.
Jeg tror, og jeg kan se tydelige tendeser til det - både i de officielle tal, i gadebilledet og i min omgangskreds, at Windows så småt begynder at kunne ses og få en vis bid af kagen, og at den vokser.
Windows appellerer helt klar til nogle, og samtidig har de en styrke i at de har nogle meget billigere modeller, hvor det i modsætning til Android kan være lidt sværere at se forskel på de billige og de dyre modeller - oplevelsen er meget ens, så det bliver et rent spørgsmål om hardware og specs (hvad mange almindelige forbrugere jo er ligeglade med).

Men derfra til at sige at det bliver "året for Windows Phone" er langt. De kommer fra ingenting og begynder at få en smule. Det er et styresystem man skal tage alvorligt. Men der er stadig ekstrem lang vej op til Android og iOS! Og både det at det stadig halter lidt med apps gør det stadid op ad bakke, men jeg oplever også, at selvom Windows Phone appellerer til nogle, så er der stadig rigtig mange det ikke appellerer til. Mange ikke-nørder jeg viser det til, står simpelthen af. Det ligger for langt fra det de er vant til. Selvom Apple jo påstår at det var dem der opfandet det med at have ikoner i et gitter, så er det nu en måde at organiserer programmer på som de fleste kender fra PC'er i over 20 år. Og derfor vil mange bare nemmere føle sig hjemme i Android og iOS, da det minder om det de er vant til, frem for en verden med tiles i pang-farver.

jeg er derfor overbevist om at Windows vil vokse, og få en større bid af kagen, men jeg tror altid de vil være de små, ved siden af Android og iOS.

0 0
Tommy 31-01-2013 10:21:23

helt enig. Det hjælper at flere og flere har fået WP og dermed ser flere det og bliver vant til det - det samme kan siges med Windows8.

WP har en fordel ved at selv de billige modeller (fx noika 610) er mere flydende end android-topmodeller og man selvom S3 og Note storsælger skal man ikke undervurdere hvor mange billige droid modeller der virkelig er decideret elendige. Førhen har det ført mange personer i Apples hænder, men nu kan man få en billig WP enhed der har samme smooth oplevelse som hos iPhone, men igen det kræver man kan "tåle" live tiles, frme for ikoner.

Jeg har også sagt ja, men det med mente at de selvfølgelig ikke lige med det samme har 25% markedsandele, men kan de komme op i nærheden af 8-9% så er det også meget flot. Lige nu har de vist ca 5-6% afhængigt at hvem man kigger hos.

Noget der dog slog mig i går var nyheden om et spil (skulls of shogun, eller deromkring). Jeg har ikke set så meget om det, men det fede ved dette spil er at man kan få det til både win8, xbox og WP8 - og spille samme spil. Man kan således starte et spil på xbox'en, og spille videre på en win8 tablet eller wp8 enhed. Det er sgu et salgsargument enhver gamer kan forstå!
Der er ikke noget mere latterigt end at skulle spille to forskellige omgange angry birds på sin telefon og tablet. Så hvis MS/udviklerne kan få flere af disse spil i omløb, så skal det nok kunne tiltrække en del gamere.

0 0
Tommy 31-01-2013 10:39:31

Fandt lige en video af det spil jeg snakkede om ovenfor.

jeg overvejer at købe spillet til både min xbox og win8 blot for at teste hvordan det virker med a-sync-gaming, men det ser yderst lovende ud!

http://www.youtube.com/watch?v=IYx481_1XB0

0 0
Mathias 31-01-2013 10:16:44

Helt enig, de skal nok vokse men tvivler også stærkt på de når op og overhaler Ios.
Især apps er et punkt de er langt bagefter på og som man virkelig mærker når man har en windows phone. Nokia specielt har dog lavet nogle rigtigt lækre smartphones som nok skal hjæpe på salget.

0 0

Om brug af cookies