Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bliver smartphonen fremtidens lommepsykolog?

Bliver smartphonen fremtidens lommepsykolog?

Smartphonen kommer måske i fremtiden til at kunne mærke, hvordan ejeren har det, og give besked til venner eller familie.

Amerikanske forskere fra Northwestern University arbejder på en ny teknologi, kaldet Mobilyze, hvor formålet er at opfinde forskellige programmer der kan måle ejerens psykiske tilstand. Det skriver Politiken.dk.

Ifølge lederen af forskningsprojektet, David Mohr, vil fremtidens smartphones kunne sammenstykke en profil over ejerens personlighed og psykiske tilstand.

Den skal blandt andet bruge placeringen, sms-beskeder, social kontekst samt aktivitet til at vurderer tilstanden med. Det skal sammenlignes med ”normalen” for ejeren.

Disse data skal så kunne ”vise” om der er tegn på depression eller nedtrykt tilstand, og i så fald sende besked til de nærmeste venner eller familie.

Dog skal det ikke anses for andet end max et supplement til almindelige psykologtimer. I dag findes der også psykolog-applikationer til Android og iOS.

Ville du stole på smartphonen til at vurdere sindstilstanden ved folk du holder af? Skriv i kommentarfeltet herunder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Andreas 10-02-2012 10:26:05

Jeg blir selv nedtryk og depri en gang imellem, jeg ved godt det er dumt men jeg vil ikke ha at min familie pludselig skal skrive "Hvad er der galt" hvis jeg har et problem snakker jeg med mine venner om det. Og det er noget jeg selv vil sige i stedet for at min 'fon skal fortælle det...

0 0
Cebastian 10-02-2012 11:47:04

Enig,det virker meget automatisk og upersonligt. Jeg ville sku heller ikke la min smartphone til at vurdere om jeg er ustabil og derefter gå rundt og sladre om det til min nærmeste.

0 0

Om brug af cookies