Bliver smartphonen fremtidens lommepsykolog?

Smartphonen kommer måske i fremtiden til at kunne mærke, hvordan ejeren har det, og give besked til venner eller familie.

Bliver smartphonen fremtidens lommepsykolog?

Amerikanske forskere fra Northwestern University arbejder på en ny teknologi, kaldet Mobilyze, hvor formålet er at opfinde forskellige programmer der kan måle ejerens psykiske tilstand. Det skriver Politiken.dk.

Ifølge lederen af forskningsprojektet, David Mohr, vil fremtidens smartphones kunne sammenstykke en profil over ejerens personlighed og psykiske tilstand.

Den skal blandt andet bruge placeringen, sms-beskeder, social kontekst samt aktivitet til at vurderer tilstanden med. Det skal sammenlignes med ”normalen” for ejeren.

Disse data skal så kunne ”vise” om der er tegn på depression eller nedtrykt tilstand, og i så fald sende besked til de nærmeste venner eller familie.

Dog skal det ikke anses for andet end max et supplement til almindelige psykologtimer. I dag findes der også psykolog-applikationer til Android og iOS.

Ville du stole på smartphonen til at vurdere sindstilstanden ved folk du holder af? Skriv i kommentarfeltet herunder.

Videre om emnet

Siden redaktionen publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på historien. 6/2/2012 blev fortællingen ført videre med et indlæg om Der sælges flere smartphones end computere – Læs her. Få også seneste nyt om temaet her..