Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Blocks er et modulopbygget smartwatch, se en teaser for designet her

Blocks er et modulopbygget smartwatch, se en teaser for designet her

Inspireret af Googles modulopbyggede telefon, er en startup virksomhed nu i gang med at lave et modulopbygget smartwatch.

Et af de mere interessante konkurrenter til de kommende smartwatches, er Blocks, et modulopbygget ur som er udviklet af et par studerende ved Imperial College i England, naturligvis med inspiration fra Phonebloks/Project Ara.

Blocks har frigivet en kort video hvor man får et glimt af hvordan designet af de enkelte moduler ser ud, der er også en længere video som giver et kig bag facaden på startup virksomheden - denne er lavet i forbindelse med Intel’s Make It Wearable konkurrence hvor de er blandt ti finalister. Intel konkurrencen har allerede givet dem 50.000 dollars i kapital, med chancerne for at vinde en halv million dollars som førstepræmie.

Lav dit eget ur

Konceptet bag Blocks er det samme som med de andre modulopbyggede enheder, man skal selv være i stand til at vælge hvad man vil bruge sit ur til, og dermed sammensætte en rem med sin egen blanding af moduler som passer til ens forbrugsmønster. Et simpel eksempel kan være et batterimodul som kan forlænge batteritiden betragteligt hvis du skal bruge det i en periode.

Andre moduler kan måle hjerterytmen, give GPS-egenskaber, indeholde et SIM-kort og så videre, selv skærmen kan være et modul så man kan vælge om man vil have en rund eller firkantet skærm.

- Googles byg-selv telefon lader dig opgradere på farten

Simple wearables som er designet til at gøre nogle specifikke, simple ting, får det i stigende grad svært når der kommer ure fra Apple, Samsung eller Motorola som kan det samme og mere til - ingen gider rende rundt med flere wearables på armen. Blocks kan muligvis få en fordel på markedet idet de tilbyder brugeren endnu flere muligheder og ikke mindst åbenhed.

- Googles modulopbyggede telefon lanceres i januar 2015

En talsperson fra selskabet fortæller, “vi tænker på styresystemer som Tizen, Android Wear, Linaro og udvikler desuden vores eget ovenpå RTOS. Vi vil gøre vores bedste så det bliver kompatibelt med Android, iOS og Windows Phone idet vi ønsker en åben platform uden begrænsninger.”

Crowdfunding kampagne næste år

Blocks vil lancere en crowdfunding kampagne næste år for at indsamle penge til at lave produktet- Prisen på uret er ikke kendt endnu, men de udtaler at en essentiel blok (trykskærm, processor, Bluetooth) vil koste i omegnen af 120-150 dollars (700 - 900 kroner) imens andre sensorer (hjerte rate monitor, skridttæller eksempelvis) vil koste i omegnen af 20-40 dollars (100 - 250 kroner).

Kilde: TechCrunch


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies