Blog: Anden dag – “der findes ingen dumme spørgsmål. Eller gør der”?

Ny i Job: Dag nummer to som TDC-praktikant har blandt andet budt på skøre problemer og fugtskadede mobiler.

Blog: Anden dag – “der findes ingen dumme spørgsmål. Eller gør der”?

Dagen i dag var anden del af min tid som “Ny i job” hos TDC-butikken i Rosengårdscentret i Odense.

Gårdagen bød på nogle overraskelser, og det samme gjorde dagen i dag.

Som Lara fortalte i web-tv-indslaget, så skal man ikke dømme folk for hurtigt, når det kommer til deres viden om mobiler – eller i det mindste lysten til at vide.

Men når det er sagt, så er der stadig en stor del af befolkningen, der ved overraskende lidt om deres egen mobil.

Nemt problem at løse

I dag havde vi en kunde, der sammen med sin mand kom fortvivlet ind i butikken med en ældre Nokia-mobil.

-“Den gør helt mærkeligt og skriver underlige ting,” sagde hun.

Når hun forsøgte at skrive SMS’er skrev den ikke det, hun tastede, forklarede hun.

Ekspedienten fik demonstreret problemet og gennemskuede hurtigt fejlen – ordbogen var slået til.

Så hun slår den fra, og viser kunden, hvordan hun slår den fra i fremtiden.

Kunden går glad og lettet ud af butikken – højst sansynligt uden at vide, hvor fjollet hun virker for folk, der har med mobiltelefoner at gøre hver dag.

Sure kunder og fugtskadede mobiler

Jeg er i dag også blevet opmærksom på et par ting, som ikke fungerer helt optimalt.

En kunde beklagede sig over en regning fra reperationscentret, som hun har fået, selvom mobilen har været indsendt under garantien. Mobilen var nemlig fugtskadet.

Når man sender mobilen ind, skriver man under på, at hvis garantien ikke dækker, for eksempel, hvis mobilen er fugtskadet, så hænger man på regningen.

Men tit og ofte ved folk ikke, at deres mobil er fugtskadet. Det er nemlig sjældent fordi den har været udsat for vand, eller har været i et krus øl eller lignende. Tit er det fugt, der er opstået på grund af svedige hænder, for koldt vejr eller den slags.

Jeg kan forstå der er mange af den slags sager, hvor folk ikke vil betale regningen, fordi de ikke i deres vildeste fantasti forestiller sig, at mobilen er fugtskadet, når den sendes ind.

Det ville derfor være langt mere optimalt, hvis reperationscentret kontaktede kunden, og spurgte om kunden stadig vil har mobilen repereret, hvis de selv skal betale. Selvom det selvfølgelig er en ressource-krævende process.

Men indtil videre er der ikke andet at gøre, end at passe på sin mobil, især nu hvor det blir koldere.

Giv sælgerne mobilerne med hjem

En kommentar på bloggen fra i går har givet mig anledning til at kommentere på sælgernes evne til at råde i valget af mobil-telefon, og viden om de mobiler de sælger.

Der er nemlig noget rigtigt i, at de måske ikke altid er klædt godt nok på.

Det er mit indtryk, at de ved meget om mobilerne, og gør meget for at formidle deres viden videre. Men der er grænser for, hvor stor viden man kan få om mobilerne ved at læse specifikations-lister og lege med dem i butikken – og så på at have haft mobilen som sin egen i en periode.

Den måde vi tester mobiler på her på Mobilsiden.dk gør, at vi har en rigtig god fornemmelse af mobilen. Og dermed en god baggrund for at bedømme, vejlede og råde. Når man bruger telefonerne som sin egen, sætter dem op, synkroniserer og henter applikationer, får man en rigtig god viden og et langt større indblik i mobilen.

En af sælgerne fortalte, at de før krisen altid fik lov at have mobilerne i en prøveperiode, så de bedre kunne vejlede kunderne. Det synes jeg er et klart must, og noget, som TDC (og de andre teleselskaber) skal overveje kraftigt at genindføre.

Følg med…

I morgen er sidste dag som TDC-praktikant. Her kan du blandt andet høre mine konklusioner på opholdet.

Sagens videre forløb

Næste interessante artikel i sagen. mobilsiden kunne ikke lade være. 4/11/2010 bragte vi sagen Blog: Min første dag – “Nummerviseren, findes den endnu?”Klik her for den efterfølgende artikel.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for sidste nyt i sagen..