Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Blog: Hvad skal jeg med en iPad?

Blog: Hvad skal jeg med en iPad?

Efter lanceringen af Apple's nye iPad, har medierne skrevet stolpe op og stople ned omkring den nye enhed. Men hvad skal man egentlig med en iPad?

Skuffede Apple til deres store event i sidste uge? Jeg har læst mange steder, at folk var skuffede, blandt andet fordi der ikke var noget nyt vedrørende iPhone eller iMac. Men kan man egentlig skuffe, når man ikke har lovet noget?

Jeg synes også det havde været dejligt med lidt nyt omkring iPhone, eller en ny opdatering af softwaren.

Men havde Apple valgt at komme med noget den dag, så havde det bestemt taget fokus fra iPad, hvilket Apple bestemt ikke ønsker.

Er der et iPad behov - og hvad er det?

Efter at have fulgt lanceringen af iPad'en på tæt hold, har spørgsmålene i mit hoved stået i kø - dog uden svar!

Det største spørgsmål er; hvad skal man med en iPad? Hvilket behov skal den dække? Skal den skabe et nyt behov vi endnu ikke har?

Personligt synes jeg det kunne være fedt med en iPad tilkoblet til højtalere samt et lækkert ophæng. Så kunne den hænge på væggen, og se lækker ud.

Når iPad ikke var i brug, kunne den blot hænge som en lækker billederamme. Med et sådant brug bliver iPad et lækkert stykke legetøj - som man dog i bund og grund kan være foruden.

Kan udviklerne hjælpe?

Jeg har også overvejet, at Apple bestemt må have nogen nye tanker i hjertet.

Forhåbentlig vil der i samarbejde med udviklerne være et væld af applikationer, som kan gøre at tilblivelsen af iPad'en giver mening.

Som det står nu, mangler der noget, som gør, at man bare HAR brug for en iPad.

Jeg mangler, at kunne se, hvad det helt præcist er iPad'en kan - som man ikke - enten kan på computeren eller iPhonen? Hvad gør denne nye tekniske enhed til noget specielt, og hvor eller hvem er målgruppen?

An Apple a day?

Måske er iPad bare en gadget som særligt er for Apple-fans.

Eventuelt kan iPad'en passe ind i ens uge, så man mandag har MacBook, tirsdag MacBook Pro, onsdag iPhone, torsdag iPod, fredag iPod Touch, lørdag iPod Shuffle og søndag iPad?

Hvis I derude kan se en mere præcis målgruppe - eller hvad det er der gør iPad'en har et marked, så skriv endelig jeres kommentar herunder...

Info: Dette blogindlæg er skrevet af redaktionens iPhone-pige Lene Birkeslund. Indholdet er skribentens egen holdning, og repræsenterer ikke nødvendigvis Mobilsiden.dk's holdning.

Læs også:
 - Overblik: Alt om Apple iPad
 - iPad spørgsmål står ubesvarede hen
 - Hvad er microSIM i iPad?
 - Telenor satser på iPad
 - Apple anklages for iPad-tyveri 

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Noia 06-02-2010 23:48:50

Jeg synes bestemt den virker spændende, og når den kommer ud skal jeg klart have kigget nærmere på den.
Den største mangel vil jeg sige er manglen på multitasking, det savner jeg allerede på iPhone.
Den virker på nogen måder mere handy en end bærbar, og jeg havde gerne set man kunne skrive i hånden på den med stylus, som et elektronisk papir, i stedet for at skulle bruge dens tastatur. Tror det giver en dårlig stilling at ligge den på et bord og skulle læne sig ind over for at skrive.
Men prisen er da positiv :)

0 0
Jakob 05-02-2010 10:53:45

Jeg tror ikke iPad'en kommer til at erstatte hverken den bærbare eller mobilen. Jeg tror den bliver en større konkurrent til aviser, bøger, blade, opslagsværker og alt muligt andet som p.t. er lettere at have, og finde frem på papir end på en traditionel pc/notebook. Desuden er en notebook med tastatur nærmest ubrugelig uden en eller anden form for underlag og besværlig at flytte rundt på når den først er lukket op og tændt.

IPad'en og dens kommende konkurenter er designet til at blive brugt håndholdt, og blive flyttet rundt på i tændt tilstand, og vil altså kunne bruges i stort set alle de situationer hvor man ellers vil stå eller sidde med en bog, avis eller lignende. Læg hertil internetadgang, en myriade af aplikationer og spil samt mulighed for at afspille film og videosekvenser, og jeg er med på vognen.

Jeg glæder mig til den kommer, så jeg slipper for paperbacks og gratisaviser, og jeg kan købe en telefon, en helt almindelig mobil i en fornuftig størrelse, hvor jeg ikke behøver at skære tænder over en 'stor' skærm der alligevel altid er for lille.

0 0
Jesper Søgaard 05-02-2010 08:16:39

Hvis jeg først skal sige et par ord om designet, så synes jeg ikke det er specielt innovativt. Den ligner en iPhone/iPod Touch og rammen er alt for bred.

Det er svært at se hvilket behov en iPad skal dække... eller skabe. Tanken om at hænge den på væggen og slutte den til mit surround tiltaler mig meget, men det er i bund og grund noget jeg sagtens kan være foruden.

Så som mediecenter til 2500kr - ja hvorfor ikke?

Næste spørgsmål er så om iPad'en kan erstatte min 13" Acer Timeline. Det tror jeg næppe. Jeg bruger den til mit aftenstudie, hvilket gør et fysisk tastatur uundværligt, og til at se film på i sengen. Batteritiden er fantastisk og skulle batteriet blive slidt så kan jeg skifte det ud - i modsætning til på en iPad.
Jeg bruger rigtig meget Megavideo og andre flashbaserede afspillere og som bekendt så er iPad'en ikke flash-kompatibel så det er en rigtig show-stopper.

Okay så den kan ikke erstatte mit behov for at se film. Hvad så med de sociale behov?

Til Facebooking er den helt sikker fantastisk. Apple har stadig den bedste Facebook-app på markedet, så der er den helt bestemt brugbar. Dog har Apple, af ukendte årsager, valgt at bruge pladsen i iPad'en til et accelerometer i stedet for et kamera. Det er et stort minus i min bog. Endvidere så kan jeg ikke sidde og have Facebook kørende i baggrunden mens jeg f.eks. chatter på MSN, da multitasking ikke er understøttet.

Men den største udfordring for mig er, at Apple vil definere hvad jeg skal bruge iPad'en til. Rammerne for hvad der er tilladt i deres OS er meget snævre, hvilket også var grunden til, at jeg gik væk fra iPhone.

Så konklusionen fra min side er at pris-indikatorerne er attraktive nok til, at jeg kunne finde på at købe en til at hænge op på væggen - bare for cool-effekten. Dog synes jeg den har for mange mangler til at erstatte nogen af mine nuværende produkter.

Køber jeg en? Tja - det gør jeg nok, men kun fordi den er for interessant til ikke at afprøve.

0 0

Om brug af cookies