Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Blog: Mit år med iPhone

Blog: Mit år med iPhone

Nummer tre er på vej - men jeg holder fast i étteren, hvis ikke Apple er geniale. Her er mit år med iPhone... Fortæl også gerne om dine oplevelser!

Kære Mobilsiden.dk's læsere.

Idéen til denne blog startede egentlig som en joke, men da datoen for en ny iPhone nærmer sig blev den lige pludselig relevant.

I slutningen af april sidste år, blev jeg ejer af en iPhone. Jeg købte mit eksemplar (1. generation) af verdens nok mest hypede mobiltelefon!

Jeg havde længe overvejet købet, og da jeg var et smut i New York, blev jeg HELT sikker på, at iPhone skulle være min nye mobil.

Hvorfor en iPhone?

Mange har spurgt mig hvorfor jeg valgte en iPhone, da jeg købte ny telefon. Svaret er ganske simpelt - jeg kunne ikke lade være.

Apple har i mine øjne virkelig formået at lave et produkt der bare holder, både designmæssigt og med hensyn til brugervenligheden.

Jeg har tidligere været stor tilhænger af Nokia og Sony Ericsson, men synes de har hvilet lidt på lauerbærene det seneste halvandet års tid.

Min iPhone

Det er som tidligere nævnt en 1. generation iPhone jeg har, hukommelsen er 8GB, hvilket faktisk er mere end rigeligt.

Jeg bruger den super meget til, at tage billeder med og har pt. cirka 1000 billeder liggende på den.

Musikdelen er ligeledes i en klasse for sig, da iPhonen fungerer ligesom iPod Touch. I skrivende stund har jeg cirka 1200 sange liggende på min telefon.

Foruden billeder og musik har jeg igennem det seneste år hentet lidt forskellige applikationer.

Reaktioner på telefonen

Igennem tiden har jeg haft mange reaktioner omkring iPhonen.

Jeg arbejder i en lille butik (når jeg ikke lige skriver for Mobilsiden.dk). Ind i mellem ligger mobilen på disken og flere gange har kunderne udvist stor interesse for den.

Folk har virkelig ment brugervenligheden er helt i top. Der er selvfølgelig også dem, som ikke vil indrømme Apple kan noget, det tror jeg dog skyldes al den hype, der var omkring lanceringen.

Mange har kommenteret på manglen af mms, FM-radio og autofokus i kameraet.

Når mine venners børn der har leget med mobilen, er jeg virkelig blevet overrasket over, hvor nemt de fanger måden man bladrer på osv. Virkelig intelligent lavet fra Apple.

Mangler ved telefonen

En af de eneste ting, som efter min mening gerne måtte have været på iPhonen er muligheden for MMS og FM-radio. Dog vil jeg sige, at den gode MP3-afspiller betyder, at jeg faktisk ikke har behov for radioen.

Lyden i de medfølgende øretelefoner er ganske god, og de indbyggede højtalere synes jeg, er på niveau med de andre mobiltelefoner på markedet.

Det eneste jeg virkelig kunne ønske mig var bedre, er kameraet; Autofokus og blitz står på ønskelisten.

I godt lys tager kameraet nogle rigtigt gode billeder. Når lyset ikke er så godt, bliver billederne let grynede og uskarpe at se på.

På trods af manglerne synes jeg de opvejes af App Stores mange muligheder.

<p><strong>FAKTA:</strong> Mine tidligere mobiltelefoner er bl.a. Sony Ericsson W800i, Sony Ericsson W810i, Nokia 6230, Nokia 6230i, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson K530i, samt lidt fra Motorola og min allerførste mobil var en Bosch 718.</p>

FAKTA: Mine tidligere mobiltelefoner er bl.a. Sony Ericsson W800i, Sony Ericsson W810i, Nokia 6230, Nokia 6230i, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson K530i, samt lidt fra Motorola og min allerførste mobil var en Bosch 718.

Hvorfor ikke iPhone 3G?

Jeg har på intet tidspunkt fortrudt købet af min iPhone.

Jeg er mange gange blevet spurgt om, hvorfor den ikke er opgraderet til iPhone 3G. Mit svar er dog ganske simpelt; Jeg synes iPhone 3G var et skridt nedad for Apple.

Der var alt for få ændringer rent teknisk, og designmæssigt synes jeg det var en stor tilbagegang. Jeg synes det plastikdesign iPhone 3G har, gør den ser billigere ud, og ved fra flere, at den er meget mere skrøbelig.

Den kommende iPhone...

...er jeg meget spændt på at se.

Jeg har høje forventninger til den. Og ja, til trods for jeg er pige, håber jeg virkelig den kan meget mere rent teknisk, men designet skal også være i orden. Jeg udskifter ikke min gamle model for enhver pris.

Trods mange skrammer, ridser osv. virker den uden problemer. Og jeg tror faktisk det er en af de telefoner jeg har haft i længst tid. Én ting er sikkert - jeg græder den dag den ikke virker mere.

Mange hilsner ;-)

Lene Birkeslund... (der spændt venter på en ny iPhone-lancering)

PS. Skriv gerne om dine oplevelser i kommentarfeltet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Clemens 11-06-2009 16:44:06

Selv om Apple har skuffet mig med de meget begrænsede fornyelser, vælger jeg alligevel at opdatere.

Dels fordi jeg derved kan få 32 GB hukommelse (har pt. 20 GB musik, så det ville være rart)

Og dels fordi jeg gerne vil kunne køre de apps, som er særligt udviklet til 3G S.

Derudover tror jeg de ekstra muskler i telefonen, gør OS 3.0 væsentligt mere stabilt, end hvis man blot kører det på 3G..

Så jeg regner da i hvert fald med udskiftning :)

P.S. Vildt ærgerligt at man ikke kan udnytte den øgede hastighed på netværket på telias net, da deres "turbo-3G" kun er 3,5 Mbit/sek

0 0
Anders Jessen 10-06-2009 11:55:45

Nårh.. :b Nu har du set hvordan den nye iPhone ser ud, og hvilke specifikationer den har..
Skal du så ud og have fat i den nye, eller holder du fast i den gamle.? :)

0 0
Mobilsiden 15-06-2009 00:46:28

Hej :-) Godt spørgsmål du stiller :-) og ja - ved det faktisk ikke helt selv endnu...
Lige været i London i weekenden, og det gjorde ikke min beslutning nemmere :-(
Der var en del reklamer for den kommer til England d. 19. juni...

Har du selv iPhone, Anders? Eller overvejer du også?

0 0
Anders Jessen 15-06-2009 19:12:12

Okay.. Ærgeligt.. :b
Men det har jeg ikke.. Overvejer det meget kraftigt.. Men ved dog at det står imellem iPhone 3G S eller HTC Magic..

Det er godt nok et svært valg!
Er bare vild med HTC'en og dens funktioner og design, og på den anden side er det ikke en iPhone..

0 0
Mobilsiden 16-06-2009 00:48:47

Hej Anders... Giver dig bestemt ret i at HTC Magic ikke er en iPhone. Men ja..HTC Magic virker også ret interessant, og har nogen fede features, men tror nu jeg ville vælge en iPhone fremfor HTC.. Måske HTC Magic kan mere - men tror bestemt applikationerne i App Store er noget bedre, end dem man kan få i Android...
Men ikke noget nemt valg... Spændt på hvad du ender med - det må du lige holde os opdateret med :-)

0 0
Anders Jessen 16-06-2009 09:10:45

Det skal jeg nok.. hehe..
Men det gode ved HTC Magic er at HTC kun har stået for hardwaren og man undværer det klamme Windows Mobile helt..
Men Android Market har helt klart også potentiale og kommer også til at vokse meget mere, da flere mobilproducenter har annonceret at de kommer med Android telefoner i løbet af i år, også kommer der også gang i programudviklingen.. Men det er helt sikkert at pt har App Store noget større udvalg..
Men tænker godt nok over det endnu, men nu må vi se hvad Telia og Sonofon kommer med af pris på iPhone 3G S også må jeg tage den derfra.. :)

0 0
Clemens 08-06-2009 14:03:10

Daniel, du har fuldstændig ret.
Jeg kommer jo selv fra en Nokia N95 8GB, så jeg er udmærket over alle de begrænsninger, man oplever, og det må absolut være største kritikpunkt ved Apple og deres vidunderbarn.

Det er simpelthen for åndssvagt, at man som du selv siger, ikke engang kan sende et billede over Bluetooth.

Men jeg holder fast i, at det hovedsagligt var et problem for mig i starten..

Jeg var vant til netop at bruge alle de funktioner i min Nokia, og da de pludselig ikke var der længere, blev man da en smule skuffet!

Men efterhånden som månederne er gået, er det faktisk ikke længere noget jeg tænker over.

Og det var faktisk præcis derfor jeg overvejede at købe en HTC Touch Diamond, da jeg skulle købe en ny.

Men hvis man kigger på helheden, synes jeg, at Apples brugerflade var Windows Mobile KLART overlegen, og derfor accepterede jeg begrænsningerne med den viden, at det ville komme mig til fordel i min daglige brug af telefonen :)

0 0
08-06-2009 02:33:09

Da Iphone kom frem tænkte en ægte mobilnørd "ej kom nu med noget fedt" men nej, da 3G kom frem tænkte jeg "ok jeg prøver" men først efter mange måneder efter den er kommet frem, sjovt nok skulle jeg have holdt mig til min første tanke, lad være...

Anyway, jeg købte den og blev en lille smule overrasket, nej den er absolut ikke fantastisk og det eneste! der taler for at bruge den, er AppStore, i mine øjne er det ikke en mobil, men en Ipod Touch, med udviddet funktioner, det bedste ved den er at man kan høre musik på den og det bliver min ikke engang brugt til...

Lige nu har jeg så mange problemer med den, at jeg kun har den liggende indtil den nye software kommer, når den er kommet installere jeg den og hvis det stadig ikke virker, så bliver den solgt!

Jeg håber virkelig at den nye software vil få ændret min mening omkring den, selve konceptet er jo godt nok, men lige nu kan jeg ikke engang overfører sange til min Iphone og jeg kæmper med at finde ud af, hvad fanden der er galt!

Til Lise...
Fedt at du viser din Iphone frem, men ligefrem at vise en Jailbreaket, ja det er så i min mening ikke så smart, ja alle kan gøre det, ja alle gør det sikkert, men hvorfor lege med garantien ;o)

Anyway, super indlæg, godt at høre at ikke alle har samme syn på en "Fremtidens Mobil" som os andre der arbejder med dem til daglig :o)

0 0
08-06-2009 02:33:38

Spade hun hedder LENE!!! :oP

0 0
Clemens 07-06-2009 23:50:12

Grunden til at, hun har baggrundsbillede, også i startskærmen, skyldes, at hun, efter billederne at dømme, har en jailbreaket udgave af iPhone (hun har mms og installer på startskærmen, og den er købt i NY).

Derfor er det ikke noget, du som standard kan ændre, men hvis du har mod på det, kan du jo selv jailbreake den (søg på youtube). DOG skal du være opmærksom på, at reklamationsretten frafalder.

0 0
Mobilsiden 08-06-2009 09:09:09

Den er nemlig jailbreaket eftersom den jo er købt i New York og ikke kunne bruge den med dansk sim-kort ellers.... :-)
Så Clemens du er en af de opmærksomme læsere :-)

0 0
Clemens 07-06-2009 22:43:32

Nu bliver mange af de ting, som jeg personligt har været rigtig træt af, heldigvis opdateret ifm. OS 3.0. Copy/paste, understøttelse af vCards, videsendelse af beskeder, mms osv. osv.

For det har virkelig været steder, hvor iPhone er kommet til kort.

Et andet kritikpunkt er, at man ikke kan vælge sine sange som ringetoner, som man ellers kan i alle andre mobiler, men det hænger jo unægteligt sammen med hele Apples mediepolitik ifm. iTunes osv.

At man heller ikke kan udveksle billeder, lyd, video osv. med bluetooth er simpelthen også bare for dumt, men man lærer jo at leve med det uden..

Men det er jo netop begrænsningen i Apples software, og det kan man lære at leve med!

0 0
Mobilsiden 08-06-2009 09:07:13

Lige præcis man lærer at leve med begrænsningerne :-)

0 0
Daniel Jørgensen 08-06-2009 09:31:48

Et godt eksempel på hvorfor der i min verden er noget galt med iPhone.. Man lærer og leve med begrænsningerne.. Det kan jo ikke være rigtigt at det skal være nødvendigt i en revolutionerende mobil..

Og det er typisk sådan man hører fra Apple folket..

Hvis Apple havde droppet SMS i iPhonen f.eks. så folk blev nødt til at bruge E-Mail istedet, ja så var det ihvertfald ikke iPhonens skyld, men tværtimod SMS som er forældet og dårligt tænkt..

Nu retter jeg ikke dette indlæg mod hverken Clemens eller dig Lene.. Men det er bare sjovt det lige bliver nævnt her, at man lærer og leve med begrænsningerne..

Vil i ikke også give mig ret i at når man køber en telefon, der er så dyr, så forventer man vel også at man kan gøre simple ting som bruge personlige ringetoner, stereo bluetooth, og endda så simpel en ting som at sende et billede over bluetooth?

0 0
Mobilsiden 08-06-2009 09:55:54

Jeg giver dig til dels ret - men hvis man tilgengæld synes styresystemet er så godt som jeg synes, så lærer man det sjovt nok...
Men giver dig ret i det på nogen måder ikke kan være rigtigt :-)

0 0
Clemens 07-06-2009 21:42:48

Jeg har altid haft stor interesse for mobiltelefoner, og jeg har gjort en stor indsats for konstant at holde mig opdateret og være i besiddelse af det nyeste nye.

Jeg stod i december i den situation at min Nokia N95 8GB havde fugt, og derfor skulle jeg ud at erhverve mig en ny telefon. Kæmpe problem! For Nokias specs var så god, at jeg nærmest skulle købe den samme for at få noget lignende, men det nægtede jeg pure!

Jeg havde selv følt, at iPhone var overvurderet, men efter 6 måneder må jeg sige, at jeg også er blevet omvendt!

Jeg tror, at de ting, der virkelig overbeviste mig var den kapicitive skærm, webbrowseren, sms-ordbogen og så selvfølgelig appstore.

Jeg er vild med iPhone - og det er den, til dato, fedeste, mest gennemførte, intuitive, revolutionerende og bla. bla. bla. telefon...

Jeg har altid gået op i specs, og netop derfor var jeg modstander af iPhone, MEN når først man tager den i brug dækker den de basale behov i en mobiltelefon MEGET bedre, end alle andre telefoner jeg har oplevet..

Dem der siger, at radio er et kæmpe mangel, kan jeg kun sige, at det på ingen måde er noget jeg føler, jeg mangler..
Mine 16 GB er fyldt til randen med musik, og det er en fantastisk musikafspiller.

Billedfremvisning fungerer også som en leg, og generelt bliver man som et lille legebarn, når man sidder og surfer i appstore, og pludselig falder og et lyssværds emulator! nyttesløst - ja, sjovt - helt bestemt!

Jeg er selv ret overbevist om, at jeg går ud og køber den nye iPhone. Hovedargumentet er, at jeg personligt ønsker en skarpere og mere lysstærk skærm (hvis de altså opdaterer den)

Hvis man kender apple ret, skal I dog ikke regne med, at den nu får radio, men den nye software skal nok gøre, at man eksternt kan tilslutte en radio, og derved høre P3 og alle de andre kanaler..


Når alle de rosende ord er sagt, vil jeg alligevel sige, at Palm Pre virkelig har imponeret mig med deres nye webOS, for det ser sindssygt lækkert ud. Skærmen er lækrere end iPhones, og især måden den håndterer kalender og multitasking er revolutionerende (for det er virkelig en brøler fra Apples side, at det ikke er muligt!)

Dén kunne jeg til gengæld godt overtales til at købe - det bliver nok bare først den næste generation med styresystemet, da hardwaren i Pre ikke er helt god nok (ligesom 1. generation af iPhone).

Men alt i alt har jeg været super tilfreds med min iPhone. De har bevist at specs ikke er det hele, men at et sammenhængende brugersystem, som man med legende lethed kan finde rundt i, virkelig har været en mangelvare!

Jeg glæder mig til at se den nye iPhone!

0 0
Mobilsiden 07-06-2009 21:56:59

Hej Clemens... Tak for din kommentar - virkelig dejligt at møde en ligestillet :-) haha...

Tror vi bliver klogere på nye produkter (forhåbentlig en ny iPhone) fra Apple i den kommende uge - og vi kan kun håbe nogen af tingene er blevet opdateret... :-)

Lad os håbe på noget godt :-)

0 0
Lasse 07-06-2009 21:18:44

Under indstillinger og baggrund sætter den bare baggrunden til når man skal låse mobilen op, der er stadig sort under menuerne.

0 0
Mobilsiden 07-06-2009 21:53:34

Prøv evt. at hent applikationen Summerboard - der kan man vælge om baggrundsbilledet også skal benyttes bag iconerne eller ikke...

0 0
Daniel Jørgensen 07-06-2009 15:34:02

Jeg har selv haft den første iPhone i lidt tid for at prøve om den nu levede op til alt sit hype.. Og blev faktisk ret skuffet må jeg indrømme.. Det er en fin telefon, men revolutionerende? Nej slet ikke.. Touchskærmen fungere rigtig godt, og den er nem at bruge, men synes ikke den har sine specifikationer i orden..

For nu da jeg købte den tænkte jeg: "Det bliver vildt spændene at prøve det apperat af!" og tændte den gjorde jeg, også gik jeg ligesom i stå .. På homeskærmen ser man ting som Notes, Calculator, Clock.. Også tænkte jeg, hvor blev det revolutionerende af? Startede kameraet tog et par billeder og så hvor ringe de egentlig var, mens jeg lagde mærke til at man intet kunne gøre med indstillinger af kameraet og heller ingen video.. Videre til musik afspilleren.. Jeg bruger ikke iTunes og nægter at bruge det.. Jeg er vant til at sætte min telefon til computeren og vælge lager også smide tingene over i en mappe også færdig.. Ikke alt muligt ekstra halløj .. Så det droppede jeg også .. SMS skrivning.. QWERTY? Hvor var det telefoniske tastatur med T9 som andre telefoner med touchscreen har i sig? Ikke på min iPhone..

Som du selv nævner mangler MMS og Radio.. Dette er jo en normal ting i selv den billigste telefon på markedet idag..

Så min iPhone blev altså solgt hurtigt igen..

Og kommentere lige noget af det du har skrevet:
"I godt lys tager kameraet nogle rigtigt gode billeder" - Så er det altså fordi du ikke har prøvet en telefon med et godt kamera.. For netop kamera delen på iPhonen er meget dårlig, hvis du sammenligner med andre telefoner. Nu skal du jo huske at det ikke handler om hvordan billederne ser ud på telefonen, men hvordan de ser ud på en computer, og der kan den altså ikke være med andre telefoner.

"Lyden i de medfølgende øretelefoner er ganske god, og de indbyggede højtalere synes jeg, er på niveau med de andre mobiltelefoner på markedet." - Den indbyggede højtaler var en af grundene til at jeg droppede min iPhone.. Lyden er fin nok, men det er bare meget begrænset hvor meget der kommer ud af den! Den kan slet slet ikke spille ligeså højt som andre telefoner.

~D

0 0
Mobilsiden 07-06-2009 19:20:09

Hej Daniel..

Det er meget en smagssag... Men jeg vil sige jeg overhovedet ikke savner T9 ordbogen - og synes virkelig QWERTY tasteturet fungerer optimalt.. Men smag og behag.

Og ja du har ret i det med MMS og radio'en - håber også det er der i 3. generation, men nu må vi se hvad Apple har fundet på. Hvis vi er heldige kommer der noget officielt i den kommende uge fra deres side af.

Til din kommentar vedrørende kameraet - så har jeg oplevet at den har taget ligeså gode billeder som en Sony Ericsson C905 hvis lyset har været det rette. Ihvert fald når det kommer til visningen på computerskærm. Men lyset skal være det rette...

Synes klart det er en skam for dig du ikke gav musikdelen på iPhone en chance... Men generelt er det jo smag og behag det hele - specielt når det kommer til styresystemer osv.

Men dejligt med din kommentar - for alt er ikke rosenrødt fra Apple's side :-)

0 0
Lasse 07-06-2009 12:11:06

Jeg har selv en iPhone 3g som jeg har haft i et par måneder, og har aldrig været gladere for en mobil. Designet er en smagssag jo :) Men lige et spørgsmål: Jeg ser du har et billede som baggrund bag menuen, er det også muligt på iPhone 3g, og hvordan??

0 0
Mobilsiden 07-06-2009 19:03:32

Hej Lasse... Jeg vil tro du også sagtens kan skifte baggrundsbilledet bag menuen på 3G'eren...
Det gøres under "Settings" (indstillinger) og så den der hedder Wallpaper... Vil tro du kan på den...
Men der kan du tilpasse billedet som du vil have det..
Du må da meget gerne skrive retur - hvis du ikke lige kan få det til at virke - så skal jeg nok lige undersøge det på en iPhone 3G :-)

0 0

Om brug af cookies