Blog: Mit år med iPhone

Nummer tre er på vej - men jeg holder fast i étteren, hvis ikke Apple er geniale. Her er mit år med iPhone.

Blog: Mit år med iPhone

Kære Mobilsiden.dk’s læsere.

Idéen til denne blog startede egentlig som en joke, men da datoen for en ny iPhone nærmer sig blev den lige pludselig relevant.

I slutningen af april sidste år, blev jeg ejer af en iPhone. Jeg købte mit eksemplar (1. generation) af verdens nok mest hypede mobiltelefon!

Jeg havde længe overvejet købet, og da jeg var et smut i New York, blev jeg HELT sikker på, at iPhone skulle være min nye mobil.

iPhone, 1st generation, artikelfoto

Hvorfor en iPhone?

Mange har spurgt mig hvorfor jeg valgte en iPhone, da jeg købte ny telefon. Svaret er ganske simpelt – jeg kunne ikke lade være.

Apple har i mine øjne virkelig formået at lave et produkt der bare holder, både designmæssigt og med hensyn til brugervenligheden.

Jeg har tidligere været stor tilhænger af Nokia og Sony Ericsson, men synes de har hvilet lidt på lauerbærene det seneste halvandet års tid.

iPhone, 1st generation, artikelfoto

Min iPhone

Det er som tidligere nævnt en 1. generation iPhone jeg har, hukommelsen er 8GB, hvilket faktisk er mere end rigeligt.

Jeg bruger den super meget til, at tage billeder med og har pt. cirka 1000 billeder liggende på den.

Musikdelen er ligeledes i en klasse for sig, da iPhonen fungerer ligesom iPod Touch. I skrivende stund har jeg cirka 1200 sange liggende på min telefon.

Foruden billeder og musik har jeg igennem det seneste år hentet lidt forskellige applikationer.

Reaktioner på telefonen

Igennem tiden har jeg haft mange reaktioner omkring iPhonen.

Jeg arbejder i en lille butik (når jeg ikke lige skriver for Mobilsiden.dk). Ind i mellem ligger mobilen på disken og flere gange har kunderne udvist stor interesse for den.

Folk har virkelig ment brugervenligheden er helt i top. Der er selvfølgelig også dem, som ikke vil indrømme Apple kan noget, det tror jeg dog skyldes al den hype, der var omkring lanceringen.

Mange har kommenteret på manglen af mms, FM-radio og autofokus i kameraet.

Når mine venners børn der har leget med mobilen, er jeg virkelig blevet overrasket over, hvor nemt de fanger måden man bladrer på osv. Virkelig intelligent lavet fra Apple.

iPhone, 1st generation, artikelfoto

Mangler ved telefonen

En af de eneste ting, som efter min mening gerne måtte have været på iPhonen er muligheden for MMS og FM-radio. Dog vil jeg sige, at den gode MP3-afspiller betyder, at jeg faktisk ikke har behov for radioen.

Lyden i de medfølgende øretelefoner er ganske god, og de indbyggede højtalere synes jeg, er på niveau med de andre mobiltelefoner på markedet.

Det eneste jeg virkelig kunne ønske mig var bedre, er kameraet; Autofokus og blitz står på ønskelisten.

I godt lys tager kameraet nogle rigtigt gode billeder. Når lyset ikke er så godt, bliver billederne let grynede og uskarpe at se på.

På trods af manglerne synes jeg de opvejes af App Stores mange muligheder.

iPhone, 1st generation, artikelfoto

FAKTA: Mine tidligere mobiltelefoner er bl.a. Sony Ericsson W800i, Sony Ericsson W810i, Nokia 6230, Nokia 6230i, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson K530i, samt lidt fra Motorola og min allerførste mobil var en Bosch 718.

Hvorfor ikke iPhone 3G?

Jeg har på intet tidspunkt fortrudt købet af min iPhone.

Jeg er mange gange blevet spurgt om, hvorfor den ikke er opgraderet til iPhone 3G. Mit svar er dog ganske simpelt; Jeg synes iPhone 3G var et skridt nedad for Apple.

Der var alt for få ændringer rent teknisk, og designmæssigt synes jeg det var en stor tilbagegang. Jeg synes det plastikdesign iPhone 3G har, gør den ser billigere ud, og ved fra flere, at den er meget mere skrøbelig.

Den kommende iPhone…

…er jeg meget spændt på at se.

Jeg har høje forventninger til den. Og ja, til trods for jeg er pige, håber jeg virkelig den kan meget mere rent teknisk, men designet skal også være i orden. Jeg udskifter ikke min gamle model for enhver pris.

Trods mange skrammer, ridser osv. virker den uden problemer. Og jeg tror faktisk det er en af de telefoner jeg har haft i længst tid. Én ting er sikkert – jeg græder den dag den ikke virker mere.

Mange hilsner 😉

Lene Birkeslund… (der spændt venter på en ny iPhone-lancering)

PS. Skriv gerne om dine oplevelser i kommentarfeltet.

Sidste tilføjelse til historien

Der blev stadig hvisket i krogene. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. Allerede d. 3/6/2009 publicerede vi en opfølgning med en artikel omkring emnet Eksperter: Hackere får let adgang til din mobil-netbank – Artiklen kan du læse her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Mobiltelefon..