Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bloker tilladelser fra apps i næste Android M-version

Bloker tilladelser fra apps i næste Android M-version

Når Google fremviser Android-version M til Google I/O, bliver det med en længe ønsket mulighed for at blokere tilladelser.

Listen over tilladelser, som mange apps skal have adgang til, kan være lang, men det er der hjælp for i næste Android-version.
Listen over tilladelser, som mange apps skal have adgang til, kan være lang, men det er der hjælp for i næste Android-version.

En længe ønsket mulighed for at blokere tilladelser fra apps kommer i den næste version af Android, der indtil videre går under navnet M. Det fortæller personer bekendte med Googles planer til Bloomberg.

Når du installerer en app, vil du derfor blive mødt med en lang række valgmuligheder for, hvad en app må eller ikke må få adgang til - eksempelvis billeder, kontakter og placeringsdata.

Læs også: Android "M" vises frem til årets Google I/O-event

Hvordan den eksakte implementering ender med at tage sig ud, fremgår endnu ikke klart. I hvert fald får Google løst et af de problemer med Android, som der har været meget kritik omkring: At apps kan få adgang til store mængder af potentielt personfølsomme oplysninger.

Som det fungerer nu i Android er det en alt eller intet-løsning, når du installerer en app. Du har kun mulighed for enten at acceptere alle de tilladelser, som en app kræver eller vælge helt ikke at installere den, men det bliver altså ifølge kilden slut i den næste M-version af Android, hvor du kan blokere de tilladelser, du ikke ønsker at give en app adgang til.

Læs også: Android Lollipop nærmer sig 10 % udbredelse

Den kommende implementering fungerer i retning af den måde, som Apple gør det på i iOS, hvor du også har mulighed for at sige nej tak til tilladelser. Her sker det blot i takt med, at en given app ønsker at gøre brug af de enkelte tilladelser frem for at du får præsenteret dem alle ved installationen på Android.

Præsentationen af den næste Android-version og denne ændring finder sted den 27. og 28 maj til Google I/O-eventen i San Francisco.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies