Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bloomberg kilde: YouTube vil lave kabel-TV

Bloomberg kilde: YouTube vil lave kabel-TV

Streaming-giganten YouTube planlægger at springe ud som kabel-TV leverandør fra næste år.

Foto: YouTube.com

YouTube er i forhandlinger med de største amerikanske indholdsudbydere, forud for lanceringen af YouTube Unplugged, en kabel-TV pakke til det amerikanske publikum. Det bekræfter kilder tæt på forhandlingerne til amerikanske Bloomberg.

Det forlyder, at planen er at levere et udvalg af TV-kanaler over internettet, og at YouTube allerede har den tekniske side klargjort. Tjenesten er derfor klar til at gå i luften, så snart aftalerne med indholdsudbyderne falder på plads en gang i 2017.

Det er ikke første gang at nyheden om Google TV-pakker kommer til overfladen. Allerede i 2012 forlød det, at søgegiganten undersøgte markedet for TV-pakker, men i de seneste måneder er der sat turbo på udviklingen.

Læs også: Google lancerer reklamefri YouTube Red

Skræddersyede TV-pakker

YouTube Unplugged vil bestå af en hovedpakke, der vil bestå af indhold fra mindst fire af førende amerikanske netværk NBC, Fox, Universal, Viacom, Comcast og CBS.

Denne vil så kunne udvides med mindre, mere fokuserede pakker inden for sport, komedie, nyheder og kanaler inden for andre nicheområder.

I hjemlandet USA, tilbyder YouTube streaming-tjenesten YouTube Red, som giver reklamifri YouTube samt adgang til en lille pakke af YouTube-eksklusivt indhold.

Senest har YouTube også udvidet repertoiret, ved at tilbyde nye funktioner som blandt livestreaming af 360 graders video samt support af 3D-lyd.

Se også: Ny YouTube-feature: som at være der selv

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies