Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bluetel medarbejdere: Vi blev truet til at svindle

Bluetel medarbejdere: Vi blev truet til at svindle

Yderligere fire ansatte fra Bluetel har fået dom for svindel med reparation af mobiltelefoner. I retten kom det frem, at ledelsen truede med fyring, hvis medarbejderne ikke makkede ret.

Mandag begyndte en retssag mod seks tidligere medarbejdere fra Bluetel ved retten i Herning. Alle seks havde tilstået at have udarbejdet fiktive regninger, men samtidigt skød de ansvaret over på Blutels ledelse. Det skriver Herning Folkeblad i dag.

»Vi fik påbuddet fra Herning om, at vi skulle lave fiktive reperationer. Hvis vi ikke kunne finde ud af det, så måtte vi finde andet arbejde«. Sådan lød nogle af beskyldningerne fra de tidligere medarbejdere.

Svindel i Bluetel blev opdaget af Nokia, der undrede sig over, at en enkelt Bluetel medarbejder kunne klare 29 reperationer i timen. Mistanken førte til en ransagning af Bluetel butikker i Danmark og Tyskland, og siden er flere medarbejdere fra virksomheden blevet dømt for svindel med regninger.

De seks tiltalte oplyste, at det var ledelsen, der gav direkte order til, at der blev udarbejdet falske reperationssager på mobiltelefoner og de fiktive regninger blev sendt til Nokia.

Medarbejderne beskrev i retten, hvordan ledelsen sendte lister rundt med serienumre på mobiltelefoner, som medarbejderne skulle opfinde reperationer til. Svindlen foregik især sidst på måneden, når der manglede omsætning for at opfylde budgetterne.

De seks tiltalte har tilstået at have udarbejdet knap 1000 falske reperationer, der har kostet Nokia godt 200.000 kroner. Retten i Herning idømte fire af de tidligere medarbejdere mellem 30 og 40 dages fængsel.

De sidste to medarbejdere får først deres dom senere, da retten endnu ikke har fuldt overblik over omfanget af deres bedrageri.

Bluetels stifter og administrerende direktør Johannes Hareskov Jensen blev nævnt flere gange i forbindelse med de seks vidneudsagn. De fleste angav dog, at det var andre i ledelsen, der førte an i svindlen, men det stod klart, at direktøren havde fuld kendskab til svindlen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies