Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bluetooth bliver lettere

Bluetooth bliver lettere

Fremover kan Bluetooth-enheder kommunikere ved blot at være tæt på hinanden. Slut med besværlig parring og pinkoder.

Læs også: <a href=Fremtidens om muligheder med NFC..." />

At forbinde sit headset med mobiltelefonen via Bluetooth kan være noget af en opgave. Især hvis man ikke er teknisk kyndig.

Første projekt er at få headset og telefon i ”parring mode”, hvilket for nogle headsets kan være en speciel kombination af taster. På et tidspunkt anmodes om en pinkode. I langt de fleste tilfælde er det fire nuller (0000), men ikke altid.

For mange med kendskab til mobiltelefoner, er parring lige ud af landevejen. Giver du derimod opgaven til en nybegynder, viser det sig hurtigt, at proceduren ikke er udviklet med brugervenlighed for øje.

Det bliver lettere fremover

Når den næste generation af Bluetooth introduceres, bliver brugervenligheden optimeret. Bluetooth 2.1 gør det muligt at parre enheder uden brug af pinkoder.

Enhederne kan parres ved blot at holde dem ganske tæt på hinanden. Anders Edlund, markedsdirektør i Bluetooth SIG (Special Interest Group), fortæller til Teleavisen.no, at pinkoder i den forbindelse er helt unødvendige. Fremover dannes automatisk en 16-cifret alfanumerisk kode, som apparaterne selv udveksler.

På CeBIT messen fik Teleavisen.no demonstreret, hvordan en Nokia 6131 kunne overføre et billede til en billederamme med Bluetooth. Telefonen blev holdt hen til rammen, hvorefter mobilen spørger, om billedet skal overføres. Med andre ord, enkelt og lige til.

Hemmeligheden hedder NFC

Godkendelsen sker via NFC, der står for Near Field Communication. Der er Det tale om en kommunikationsform, hvor objekterne der kommunikerer, skal være tæt på hinanden.

NFC består af en "brik" der kan aflæses, lidt ligesom stregkoderne i supermarkedet.

I fremtiden kan et headset nemt og enkelt parres med mobilen ved hjælp af denne teknik. NFC-brikken vil blot blive placeret i i brugsanvisningen til headsettet, da den er for stor til at være inde i headsettet. Når man vil tilslutte sit headset, holdes telefonen blot op mod brugsanvisningen, hvorefter headsettet og mobilen kan fungere sammen.

I forhold til Bluetooth 2.1 er en anden god nyhed, at strømforbruget mindskes til en femtedel af, hvad det er i dag.

Desværre går der noget tid, inden vi kan bruge NFC til parring, da det kun er ganske få telefoner, der understøtter NFC.

Mere om NFC

Læs også: Fremtidens om muligheder med NFC...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies