Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bluetooth-hastighed mangedobles

Bluetooth-hastighed mangedobles

Den næste version af Bluetooth skal baseres på Ultra Wide Band-teknologien.

På et internet-transmitteret pressemøde tirsdag aften meddelte konsortiet Bluetooth Special Interest Group (SIG) at den trådløse Ultra Wide Band (UWB) teknologi fra WiMedia Alliance skal bruges som udgangspunkt for den næste version af Bluetooth.

Det kommende udstyr vil både understøtte den eksisterende Bluetooth-standard og Ultra Wide Band for at sikre kompatibilitet med eksisterende produkter. Det anslås at der er solgt mere end 500 millioner enheder med Bluetooth, og konsortiet understreger derfor, at det har været vigtigt at sikre fuld bagudkompatibilitet.

Bluetooth – opkald efter den danske konge Harald Blåtand – har en begrænset rækkevidde på 10-100 meter og en hastighed på op til 2,1 Mbit/s (Enhanced Data Rate). Til sammenligning kan UWB håndtere hastigheder på mere end 100 Mbit/s over korte afstande.

Den høje hastighed skal blandt andet bruges til trådløs video-streaming i hjemmet, billedoverførsel og synkronisering af musikafspillere.

Ifølge den netop fremlagte road map skal specifikationen for den kommende Bluetooth-standard være færdig i første kvartal af 2007, og de første prototyper ventes i tredje kvartal af næste år.

Dermed er det sandsynligt, at de første produkter kan komme på markedet omkring juletid næste år.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies