Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bluetooth version 2.1 på vej

Bluetooth version 2.1 på vej

Bluetooth forbindes hovedsagligt med trådløse headsets. Der er en ny version på vej, som skal forbedre kompatibiliteten og nedsætte strømforbruget markant.

Bluetooth er igennem tiden mere eller mindre blevet degraderet til brug med trådløse headsets. Mulighederne er mange flere; ved hjælp af teknologien ville vi kunne slippe af med et hav af de kabler, vi har liggende under skriveborde.

Analyseselskabet Gartner mener, at grunden blandt andet ligger i, at der er for mange problemer i standarden. Det er mange gange for problematisk at kommunikere imellem to Bluetooth enheder fra forskellige leverandører. Desuden er Bluetooth for langsomt til at erstatte nutidens datakabler, som kan have USB 2.0 hastigheder.

Bluetooth SIG, som er samarbejdet bag Bluetooth standarden, arbejder på en ny standard kaldet 2.1, som ifølge Gartner vil løse en del af de problemer, der er. Blandt andet skal Bluetooth udvides til at bruge frekvenser i ultrawideband (UWB) området, hvilket vil hæve hastigheden betydeligt.

En del forbedringer

Secure Simpel Pairing: Løser mange af de problemer der kan være i dag med at to Bluetooth enheder ikke er kompatible.

Quality of service: Sikrer ordentlig lyd, selv om der måske er andre Bluetooth enheder, der skaber interferens

Sniff Subrating: Skal give store besparelser på strømforbruget

Der arbejdes som sagt også med en Bluetooth standard i UWB området, og her vil man kunne opnå hastigheder, som det kendes fra USB 2.0.

Desværre vides det ikke, om nutidens Bluetooth standarder (1.0, 1.1 og 2.0) vil kunne opgraderes, når den nye version kommer. Det vil hverken Gartner eller Bluetooth SIG udtale sig om.

Mobilproducenter skal spille med

Analyseselskabet Gartner påpeger dog også, at de store mobilproducenter skal spille med på den nye standard. De mener godt, man kunne forestille sig, at de gik deres egne veje for at favorisere deres egne headsets frem for konkurrenternes.

Så hvis de store producenter, både indenfor mobilbranchen, men også computer verdenen, tager den nye standard til sig, kunne det ende med at Bluetooth standarden vandt endnu mere frem, end det er tilfældet i dag. Man kunne endda forestille sig, at PC'ere ville kunne kommunikere via Bluetooth, så man slap for routere og diverse andre remedier.

Men alt andet lige så har de trådløse headsets til mobiltelefonerne været med til at sprede budskabet om, at der er en trådløs teknologi, der hedder Bluetooth. Så må tiden vise, om den nye standard lever op til forventningerne, og om teknologien bliver spredt til flere områder.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies