Bør Apple-fans boykotte produkterne?

Apple kan risikere boykot fra køberne, da det er kommet frem at medarbejderne på produktions-virksomheden Foxconn arbejder under umenneskelige forhold.

Bør Apple-fans boykotte produkterne?

Sidste år blev det afsløret, at flere medarbejderne på produktions-virksomheden Foxconn i Kina, som Apple benytter, arbejder under umenneskelige forhold.

Virksomheden har været nødsaget til at underskrive ”anti-selvmordskontrakter”. Der skriver New York Times.

Flere amerikanske medier bringer historier, som alle har det budskab, at forbrugerne må kræve forandringer af den amerikanske virksomhed.

Foxconn har 230.000 ansatte, hvor størstedelen arbejder seks dage om ugen og tit i 12 timers vagter. Omkring en fjerdel af de ansatte bor også i barakker på fabrikkens område, og arbejder for mindre end 100 danske kroner om dagen.

Apple afviser kritikken

Den øverste chef ved Apple, Tim Cook, har givet de ansatte svar på anklagen omkring udnyttelse af den billige kinesiske arbejdskraft.

– ”Vi bekymrer os om hver eneste medarbejder i vores globale forsyningslinje. En hvilken som helst ulykke ægrer os dybt og ethvert problem med arbejdsforhold optager os”, sådan skrev Tim Cook i en lang mail til Apples ansatte. The Guardian har fået kendskab til denne mail.

Apple har fornylig offentliggjort en liste med alle de virksomheder, som de samarbejder med globalt. Dette var et led i en undersøgelse om menneskerettigheder på fabrikker verden over.

Listen afslørede, at 62 procent af de 229 producenter, som Apple samarbejder med, ikke overholder reglerne om arbejdsuger på maksimalt 60 timer. Samt at næsten en tredjedel havde problemer med farligt affald.

Temaet er ikke slut

Som sagen vendes og drejes, kommer der nye vinkler om emnet. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 16/11/2011 publicerede vi en ny vinkel på temaet Her er Steve Jobs afløserKlik her og læs historien.. Tjek også seneste nyt om temaet her.