Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Børn har et åbent kreditkort i lommen

Børn har et åbent kreditkort i lommen

Mobilen er et åbent Dankort, som børn og unge har i lommen uanset alder. Ved du hvad dit barn, har købt med mobilen i dag?

Med få klik kan ringetoner, busbilletter eller møbler til det virtuelle onlineunivers købes med mobilen. Endda vand og hø til en virtuel hest findes på de "hylder", nutidens børn og unge har adgang til.´

Forældrene har sjældent overblik over mobilens muligheder, og opdager typisk først eksistensen af en "online hest", når regningen fra teleselskabet dumper ind af brevsprækken.

En redegørelse fra Forbrugerstyrelsen viser, at flertallet af forældrene aldrig selv bevæger sig ind på de digitale arenaer, som i dag er blevet børns nye legeplads. Derfor har styrelsen åbnet en onlineportal hvor forældre til moderne børn, kan udveksle erfaringer med hinanden.

Portalen "Forældre til onlinebørn" indeholder blandt andet et diskussionsforum, hvor man kan møde andre forældre i samme situation, og Forbrugerstyrelsen producerer løbende artikler, der hjælper forældrene på vej.

- "For forældre kan det være lidt af en udfordring, at følge med og regne ud, hvordan de bedst kan ruste deres barn til, at finde egne ben i en online hverdag", siger Tanja Franck, direktør i Forbrugerstyrelsen.

En ringetone eller et billede, kan sagtens koste 25 kroner, og på onlineuniverset Habbo Hotel koster en virtuel sofa "I høj kvalitet med behageligt armlæn" fire Habbo-mønter, hvilket i danske kroner, vil sige ti kroner.

Ekstern link:
Forældre til onlinebørn

Læs også:
Mobilmobning er kommet på skoleskemaet

<strong>FAKTA: </strong>Mobiltelefoner kan bruges til betalinger af beløb på op til 225 kroner pr. køb hvilket reelt betyder, at børn får et kreditkort mellem hænderne. Derudover, kan de dyre overtakserede sms-beskeder stadig anvendes.
FAKTA: Mobiltelefoner kan bruges til betalinger af beløb på op til 225 kroner pr. køb hvilket reelt betyder, at børn får et kreditkort mellem hænderne. Derudover, kan de dyre overtakserede sms-beskeder stadig anvendes.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies