Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Børn overvåges via GPS

Børn overvåges via GPS

GPS anvendes i stigende grad til at give forældrene tryghed om deres børns færden.

Flere og flere forældre ønsker at overvåge deres børn. Her kan GPS-teknologien give de bekymrede forældre en hjælpende hånd. De såkaldte tryghedsalarmer, som allerede anvendes til at overvåge dementes færden, virker via GPS og tages i stigende grad i brug til at overvåge børn.

Overvågningsudstyret anvendes specielt af forældre til børn med ADHD, som også er kendt under navnet damp. Denne forældregruppe oplever ofte, at de ikke kan finde deres børn, som gemmer sig, og det er denne utryghed og forskrækkelse, som tryghedsalarmen kan være med til at afhjælpe.

PT-33 Panda er et eksempel på sådan produkt, der henvender sig til forældre, som ønsker en hjælpende hånd til at holde styr på deres børn. Produktet kan desuden sende en sms til forældrene, når børnene forlader et område eksempelvis huset eller skolen, og ligeledes når barnet ankommer til bestemte områder.

Ifølge Hjælpemiddelinstituttets tekniske konsulent Mogens Høeg kan sådanne produkter skabe tryghed, fordi den kan sætte børn og forældre i forbindelse med hinanden. Fordelene opvejer i denne henseende krænkelserne af den personlige frihed. Omvendt står det til, når jaloux ægtefolk anvender produktet til at overvåge deres partnere.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies