Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Børn skal først have mobil som 10-årig

Børn skal først have mobil som 10-årig

Danskerne mener, at børn skal være fyldt 10 år før de får deres egen mobiltelefon, det viser en ny undersøgelse.

En masse danske børn er netop begyndt i skole og her begynder mange forældre måske allerede at tænke over, hvornår tidspunktet er rigtigt til børnene skal have deres første mobiltelefon.

En ny undersøgelse, foretaget af YouGov for Telia, viser danskerne mener, at børnene skal være fyldt 10 år, før de får deres egen mobiltelefon – faktisk præcist 10,22 år.

Man skal huske, at der med en mobiltelefon også følger en række nye muligheder og derfor er det vigtigt forældrene er opmærksomme på børnenes brug og færden med mobiltelefonen – og det ansvar der følger med en sådan.

 - ”Når barnet får sin første mobiltelefon, betyder det, at forældrene næsten altid kan komme i kontakt med deres barn – og omvendt. Det er både praktisk og trygt. Samtidig skal man dog som forælder sørge for at opdrage sit barn til at navigere i den verden, der nu åbner sig for ham eller hende. Opstil gerne nogle regler for adfærd, sikkerhed og forbrug,” lyder det fra privatkundechef Christoph Nørgaard fra Telia Mobility.

Spørger man forældre med børn under 15 år, hvor gammel den yngste var, da han/hun fik sin første mobiltelefon er svaret imidlertid ”kun” 9 år.


Læs også:
 - Mobilen kan skade børns hørelse

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies