Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Børn skal ikke længere lokkes i spil, mener Apple

Børn skal ikke længere lokkes i spil, mener Apple

Apple vil have udviklerne til at sætte forældre-kontrol på spil, så utilsigtede in-app køb kan forhindres.

På overfladen ser spillet på iPad’en gratis ud, og det er da også gratis at hente ned. Men hvad mange ikke ved er, at spillet indeholder virtuelle goder, der koster penge.

Hvad enten det er virtuelt foder til en hest, eller blot ekstra skilles, så man hurtigere kan gennemføre spille – så har vi efterhånden set det meste.

Intetanende forældre har efterfølgende måtte forholde sig til kæmperegninger for ungernes udskejelser. Eksempler som over 20.000 kroner for indkøb i spil, er bestemt ikke unormalt.

Nu kommer Apple forældrene i møde, skriver Ekstra Bladet. Udviklere af spil skal fremover lave en forældrelås inde i spillene, men dog kun spil, der er rettet mod børn under 13 år.

Dermed er det sikreste fortsat, at spærre for indkøb.

Læs vores guide til, hvordan der spærres for køb i applikationer på iPad.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

TF 19-08-2013 16:52:18

En start men der skal gøres mere før alle er tilfredse, men godt at se der er nogen der gør nået for deres kunder.

0 0
Thomas Larsen 19-08-2013 10:30:09

Først synes jeg det lød som en god ting så læste man lige artiklen inde på EB:

Spil som The Simpsons, Clash of Clans og Candy Crush Saga er derimod undtaget, fordi de er rettet mod alle aldersklasser. Og så gælder reglerne ikke, oplyser avisen.


lol...

0 0
TF 19-08-2013 20:01:50

Ja som jeg har sagt før så ligemeget hvad positivt apple laver så finder android fanboys altid noget at brokke sig over.

0 0
Thomas Larsen 19-08-2013 20:26:19

Der er lidt positivt i at skubbe problemet over på udviklere som udnytter situationen som det ser ud nu.

Nu skal de bare udnytte den på en anden måde end de gjorde tidligere ved at gøre at spillet appellerer til en bredere mængde folk.

Så enten skal de holde spillet for børn og begrænse deres publikum samt IAP-indtjeningsmuligheder, eller også skal de gøre det modsatte og udvide deres publikum og IAP-indtjeningsmuligheder.

Ja, gad vide hvad de stakkels udviklere mon vælger ;)

Nej, så tag lige og kig på Google eller Microsoft der har taget problemet på deres skuldre og kommet med seriøse tiltag på bordet, så som fx. Kid's Corner eller Restricted profiles.

Det er da langt bedre at sende bolden over til udvikleren på en måde som stadigvæk lader dem fuldstændig ignorere enhvert ansvar alligevel ved bare at gøre appen til alle aldre istedet for begrænse den til kun børn :)

0 0
TF 19-08-2013 20:47:10

"Stakkels" udviklere :-)

0 0
Thomas Larsen 19-08-2013 20:54:09

Præcis :)

0 0
TF 19-08-2013 21:24:53

Jeg kan se du stadig ikke forstår sarkasme, bare rolig det kommer nok en dag ;-)

0 0
Thomas Larsen 19-08-2013 21:39:47

Eller er det ironi? :)

0 0
TF 19-08-2013 21:55:12

Tja jeg valgte sarkasme frem for ironi idet jeg ikke orker dine evige diskutioner om et ord, kald det hvad du vil du ved nok hvad jeg mener, eller måske fatter du det bare ikke og det er der problemet ligger :-)

0 0
TF 20-08-2013 00:54:28

Nå men nok om dig og dine mangler, faktum er jo at lige meget hvad apple gør af positive ting så brokker du dig og det kan du ikke æøbe fra selv om du vil gøre alt for det.

0 0
Thomas Larsen 20-08-2013 08:18:46

Du har et meget flygtigt forhold til ordet faktum.

Det er vist ikke meget mere end en uge siden at Apple gjorde noget positivt, men selvfølgelig i din hast med at trække enhver debat ned i en "Jeg tror du tager fejl, du hader Apple"-hetz har du muligvis problemer med at huske det.

Det reele faktum er at du i den grad er hvad du forsøger at gøre os andre til, jeg er sikker på havde du faktisk haft muligheden for et sagligt argument i nogle af dine debatter så havde du brugt det, men faktum er bare at du ikke har et sagligt argument.

Det er samme årsag at fx når Apple "gør noget positivt" som du mener i denne nyhed(Det skal lige siges at jeg stadigvæk mener der intet positivt er i det, da det er symbolsk gestus, medmindre seriøse debattører kan argumentere hvorfor det har mere end symbolsk betydning), så er det godt.

Havde det samme sket inden for Android havde du i bedste fald bare kommet med en hånlig kommentar om hvordan det var på tide, at de endelig tog sig sammen og tog et problem seriøst. (Selv hvis fakta er anderledes)

I dette tilfælde viser Apple lige præcist de ikke tager problemet seriøst fordi de tilbyder udvikleren en nem udvej med sådan set ingen konsekvens.

Se bare diskussionen vedrørende Apple's ikke optimale app-analyse gør at malware kan komme igennem deres i dine øjne hæderkronede review-proces som du fejlagtigt mener er der af sikkerhedshensyn.

Google tog for lang tid siden og tog problemet seriøst, muligvist fordi den offentlige konsensus netop var at man troede at Apple's langsommelige review proces faktisk var en indikation at applikationen var forholdsvist sikker.

Nu ved du at Apple ikke har taget problemet seriøst, men stadigvæk forsøger du på ingen måde at komme med de såkaldte indrømmelser du mener vi andre ikke er "modne nok" til at komme med.

Nu har jeg godt nok ikke lyst til at generalisere, men Faktum er at jeg ikke kan huske en eneste indrømmelse, saglig debat eller et faktuelt input fra dig.

Jeg er dog sikker på havde du haft et argument der faktisk var faktuelt understøttet så ville du have brugt det, problemet er bare at du ved du ikke har noget faktuelt argument.

Derfor skal det hele gå op i barnlig "Du hader Apple"-retorik og trolling.

Du skal få lov til at få sidste ord i denne specifkke diskussion da jeg ved det er det du ønsker, men jeg skal nok være der til at stoppe dit usaglige nonsens i hvilken debat det end måtte dukkke op i.

0 0
20-08-2013 19:51:18

Der ramte du sq essensen af hvad der foregår i de her "debatter" :-)

0 0
TF 20-08-2013 21:27:12

Ja sikker set med dine øjne.

0 0
TF 20-08-2013 17:31:40

Du kan holde alle de lange taler du vil, du kommer ikke uden om at det faktum at jeg rent faktisk har ret i mit indlæg og dokumentationen er de mange indlæg du er kommet med vær gang apple laver nået positivt hvor du alligevel finder nået at brokke dig over og du gør det konstant.

Så kan du svine mig til alt det du vil, jeg kan ta det :-)

0 0
Thomas Larsen 19-08-2013 20:27:39

end at*

0 0
Morten Jensen 19-08-2013 10:56:20

Præcis. :) Og alle spiludviklerne skal kunne finde en eller anden undtagelse, så det får nok næppe nogen stor effekt.
Men tanken bag tiltaget er fin.
Dog må anbefalingen, som John også nævner, fortsat værre, at spærre sådanne køb med en adgangskode.

0 0

Om brug af cookies