Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Børnevenlig tablet klar til det danske marked

Børnevenlig tablet klar til det danske marked

Mange børn ønsker sig en tablet, men der kan være visse risici forbundet med børns internet brug. Det tager ny tablet hensyn til.

Tablets er for de fleste børn et ønske, og flere daginstitutioner og skoler har allerede taget tablets ind i hverdagen. Men det digitale liv kan medfører bekymringer hos forældrene.

Nu lanceres Kurio, som er den første børnevenlige tablet på det danske marked. Kurio er udviklet specielt til børnefamilier, og giver forældrene muligheden for at følge børnenes digitale liv.

-”Man kan ikke bare anse tablets for at være barnepige – sådan som nogen tidligere har set på børns forhold til fjernsyn. Med børn og tablets er der flere udfordringer. Udfordringer der dels består i, at vi ikke har nogen mulighed for at styre, hvad børnene foretager sig, med mindre vi sidder på nakken af dem hele tiden. Og eksempelvis tablets kommer jo ikke kun med output, som ungerne passivt kan sidde og konsumere. De er også åbne over for input, som vores børn altså skal lære at styre. Og interaktion – med hvem som helst,” udtaler Néné La Beet, skribent og foredragsholder om børn og digitale medier.

Kurios indbyggede forældreområde kan administrere, hvilke ting barnet har adgang til via tabletten. Der kan derfor også kun surfes på sider forældrene i forvejen har tilladt, samt spil, applikationer og lignende der er godkendt.

Kurio er en Android-baseret tablet (Android 4.0.3), som har en syv tommer skærm med en opløsning på 800 x 480 pixels, 4 GB intern hukommelse, indbygget kamera og videooptager, der også gør den kan bruges til videochat. Ligesom der også er Wi-Fi, HDMI udgang og en 1,2 GHz processor med 3D grafik chip.

Du kan se flere specifikationer her.

Kurio tablet (Foto: Pressefotos)
Kurio tablet (Foto: Pressefotos)
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies