Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Boxer udsætter mobil-TV i Danmark

Boxer udsætter mobil-TV i Danmark

Boxer har fået lov til at udskyde mobil-tv i 2 ½ år.

Radio- og tv-nævnet har givet Boxer lov til at udskyde mobil-tv, som ellers skulle have fyldt deres 4. frekvens MUX6 nu.

Mobil-tv via sendemaster vurderes af flere som værende en død sild, der let kan erstattes af TV via mobilnettet eller små DVB-T modtagere.

Mobil-tv benytter DVB-H standarden, og betyder derfor helt nye mobiltelefoner for at kunne bruges.

Ingen af de populære mobiltelefoner eller smartphones på markedet i dag understøtter TV via DVB-H. Og det er svært at forestille sig Apple eller Google bygge specielle telefoner til det danske marked.

Boxer har foreløbig opnået udsættelse frem til september 2013.

Hvis Boxer får lov til at sende almindeligt TV på MUX6 frem til 2013, kan udsættelsen midlertidigt skabe plads til flere TV kanaler, eventuelt HDTV, på det digitale sendenet.

Opfølgning: Mobil-TV i Danmark er op af bakke

Læs også:
 - Mobil-TV i Danmark er på vej i graven
 - Boxer: Usikkerhed om mobil-TV
 - Mobil-TV i Danmark fra 2010 med 30 kanaler

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Gizmo 22-03-2011 15:07:16

DVB-H er allerede forældet. Der findes allerede på 3g og LTE, og man har allerede mulighed for Video On Demand. Og broadcast mode er en del specifikation af LTE Advanded, som er en videreudvikling af LTE, og ægte 4G. Når alle 4 teleoperatør i danmark opgrader til LTE, og senere LTE Advanded, at brug penge på DVB-H er ikke anden end at kaste penge ude af vidue. I sted for at brænd så meget kontant af for en ting, kan de lige godt give det til mig, jeg kan godt bruge for de penge. :) Man skal være tosse at bruge penge på DVB-H

0 0
zonetrooper90 22-03-2011 14:35:49

Når I nu skriver "Ingen af de populære mobiltelefoner eller smartphones på markedet i dag understøtter TV via DVB-H." så er det jo ikke helt sandt... Nokia N8 understøtter nemlig DVB-H, når man lige har købt det special headset der fungere som telefonens DVB-H antenne...

0 0
Kim Harder 22-03-2011 11:43:18

Nej det kan da heller ikke betale sig. Ville ikke købe en mobiltelfon, specielt til dette formål. Det går daq fint med, at få signalet ned via nettet. Spild af penge, at lave DVB-H, det er allerede forældet.

0 0

Om brug af cookies