Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   BQ lancerer deres anden Ubuntu telefon

BQ lancerer deres anden Ubuntu telefon

I et samarbejde mellem spanske BQ og Canonical der står bag Ubuntu, lanceres nu den anden telefon i rækken.

Canonical er selskabet bag Ubuntu, de har nu annonceret endnu en telefon med Ubuntu styresystem lavet i samarbejde med spanske telefonproducent BQ. Der er ikke tale om noget nær en højdespringer i forhold til de Android flagskibe der findes i dag, men ikke desto mindre er den blevet en smule bedre end forgængeren der også havde Ubuntu styresystem.

Læs også: Første Ubuntu mobil klar til de hurtige

Den nye Ubuntu telefon går under navnet BQ Aquaris E5 HD og har, ligesom forgængeren, blot 1 GB RAM og en 1,3 MediaTek A7 processor. Til gengæld har skærmen nu en opløsning på 720x1280 pixels og kameraet er blevet til 13 megapixel i forhold til 8 før. Den har desuden en dobbelt blitz og understøtter to SIM kort. Prisen på telefonen bliver 200 euro.

Læs også: Ubuntu til Android projektet er skrinlagt

“At bringe et nyt styresystem til torvs, kræver partnere som er villige til at udfordre status quo i mobilindustrien” fortæller Cristian Parrino, vicepræident for Canonical.

Både Ubuntu og Firefox OS sætter fokus på billige telefoner med alternativer til Android, men begge styresystemer er stadigvæk langt fra at være vidt udbredt, det er meget muligt at Android er for stærk en nød at knække selv i dette segment. Ikke desto mindre kan det være, at de finder fodfæste på et nichemarked for open-source entusiaster.

Kilde: TechCrunch


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies