Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Brandmænd streamer video via 3G

Brandmænd streamer video via 3G

Nu kan brandmændene følge ildebranden hjemme fra brandstationen.

Foto: H.E. Saks/SINE
Foto: H.E. Saks/SINE
Foto: Foto: H.E. Saks/SINE

Københavns brandvæsen har taget ny teknologi i brug, som gør det muligt at live streame video direkte fra skadestedet. Videoen bliver sendt via fire simkort og en 3G router hjem til Københavns Vagtcentral. Det skriver Ing.dk.

Live video fra indsatsstedet gør det muligt at skabe overblik over situationen. Hos Københavns brandvæsen ligger det overordnede ansvar for indsatsen i vagtcentralen, og de nye teknologiske muligheder gør det muligt at få et langt bedre overblik end tidligere.

I første omgang er der kun tale om en forsøgts ordning, hvor et kamera er fastmonteret i forruden på en indsatslederbil. Med tiden er det planen at de enkelte brandfolk skal have monteret et kamera på selve hjelmen.

Selve datatransmissionen bliver varetaget af en mobilrouter udstyret med fire forskellige simkort til forskellige teleselskaber. På den måde håber man at routeren altid kan sende selvom mobilnetværket omkring skadesstedet er overbelastet.

På Mobilsiden.dk er vi selvfølgelig altid glade for at se den teknologiske udvikling på mobilområdet, men det er lidt bekymrende at beredskabstjenesterne igen benytter civile kommunikationslinjer til kritisk kommunikation. I andre lande har beredskabsmyndighederne opbygget egne LTE baserede netværk til netop denne slags kritisk kommunikation - måske Danmark skulle kigge på en lignende løsning?

 

LÆS OGSÅ:
 - Kan mobilnettene i Danmark klare en landskatastrofe eller terrorhandling?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim U 15-03-2012 01:53:27

Jeg er selv indenfor beredskabssektoren og syntes ideen er genial. Det er ofte svært at sidde på en vagtcentral og orientere sig via radiomeldinger. MEN, som der står i artiklen, er civile kommunikationsmidler, ikke altid optimalt i beredskabssammenhænge. Det samlede beredskab i Danmark, har netop investeret i TETRA (SINE) netværket, som er et digitalt radionetværk. Det må da kunne modificeres til at sende / modtage video også?

0 0
Johnny K. Olesen 15-03-2012 07:05:52

Hej Kim U

Tetra er designet til at være et radionetværk, og Tetra har i nuværende form meget begrænset datamuligheder. Selv i fremtidige versioner vil data mulighederne være meget begrænset, så Tetra kan ikke benyttes til overførsel af data såsom video.

Selvom beredskabet i fremtiden vil kunne benytte 4G LTE, der er bedre kan fordele kapacitet og nedprioritere ikke vigtige opkald/datasessioner, så er 4G LTE netværkene stadigvæk civile netværk.

Staten burde kunne finde en blok frekvenser omkring 450 MHz, og lave sit eget datanetværk. Med 50-80 mobilmaster vil man kunne dække hele landet med indendørs dækning (eller færre end 25 mobilmaster ved udendørsdækning). Et sådan netværk vil kunne give mobilt bredbånd til både politi, brandvæsen, ambulancer, el-selskaber og alle andre som har samfundskritiske funktioner.

0 0

Om brug af cookies