Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bredbåndssnyd skal stoppes

Bredbåndssnyd skal stoppes

Nu skal en ny aftale sikre, at forbrugerne reelt får den bredbåndshastighed de bliver lovet. Men politikerne er ikke tilfredse med telebranchens oplæg til en ny aftale.

Telebranchen har løftet sløret for en ny brancheaftale, efter de har haft politikere og Forbrugerombudsmanden i hælene. Aftalen skal sikre, at forbrugerne får den hastighed, de betaler for, når de køber bredbåndsløsninger.

Socialdemokraterne og SF er dog ikke tilfredse med den nye aftale, og truer med et lovindgreb, fordi aftalen ikke giver garanti mod snyderi. Forbehold, henvisninger til hjemmesider samt formuleringer som ”op til 20 Mbit/s”.

- ”Vi ønsker telebranchen laver en ny varedeklaration. Hvis ikke de selv kan finde ud af det, så er vi parate til at gøre det,” siger Benny Engelbrecht (S) epn.dk.

Jakob Willer, direktør i Telekommunikationsindustrien (TI) siger til epn.dk om branchens frivillige aftale: ”Formålet med forbeholdene har været, at sikre forbrugerne, at de ikke bliver lovet noget, som de reelt ikke får”.

Det er knap tre år siden, Forbrugerombudsmanden sammen med branchen blev enige om nye regler i markedsføringen af teleydelser, men Forbrugerombudsmand Henrik Øe afviser, han har deltaget i arbejdet, eller godkendt den nye bredbåndsaftale.

Forbrugerombudsmanden fastslår over for epn.dk, at så længe en ny aftale ikke er godkendt, er det stadig reglerne fra 2008, som gælder. Det er ensbetydende med, at har en kunde købt en bredbåndsløsning med en hastighed på op til 10 Mbit/s, så skal kunden som hovedregel mindst have leveret 9 Mbit/s.

Forbrugerombudsmanden vil indkalde telebranchen til drøftelse af aftalen.

Hvis ikke der kommer et mere forbrugervenligt udspil på banen, så er Socialdemokraterne og SF selv klar til at rydde op i bredbåndsjunglen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

16-02-2011 11:58:07

......

0 0

Om brug af cookies