Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Britisk momsindgreb kvæler mobilhandel

Britisk momsindgreb kvæler mobilhandel

De britiske myndigheder er begyndt at tilbageholde moms. Det har med et slag bremset brokerhandlen med mobiltelefoner. Den danske import er faldet med 90 procent, og en engelsk distributør har lukket sin danske forretning.

Et nyt britisk tiltag mod momssvindel har haft voldsom effekt på broker-handlen med mobiltelefoner.

I andet kvartal af 2006 importerede danske brokere mobiltelefoner for tre milliarder kroner og eksporterede mobiltelefoner for samme beløb, viser tal, som SKAT har indsamlet. Der er tale om ren gennemgangstrafik, og ingen af telefonerne bliver solgt på det danske marked.

Ifølge specialkonsulent Reino Nielsen fra SKAT faldt handlen i tredje kvartal med mere end 2,5 milliarder kroner, og den trend ser ud til at holde i fjerde kvartal.

»Der er jo ingen fornuftig grund til, at de her telefoner kommer til Danmark, udover at de er med i en momskarrusel,« siger Reino Nielsen.

Forklaringen på det drastiske fald skal findes i England. Briterne menes at miste et tocifret milliardbeløb til momssvindlere hvert år, men nu er myndighederne gået i offensiven.

I sommeren 2006 begyndte de engelske skattemyndigheder at tilbageholde moms i alle sager, hvor der var mistanke om momssvindel. Det seneste indgreb har effektivt lukket for den engelske handel, og da England er et centralt knudepunkt, har det haft betydning i blandt andet Danmark.

Den engelske mobildistributør First Class Communications har således kort og godt lukket både den danske og tyske afdeling, fordi det ikke længere er muligt at få momsen udbetalt.

Læs mere om sagen i den trykte udgave af CRN.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies