Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Brug din mobil og tablet under hele flyveturen

Brug din mobil og tablet under hele flyveturen

De europæiske luftfartsmyndigheder følger nu de amerikanske og åbner op for brug af mobiltelefoner og tablets på flyveturen.

I slutningen af oktober måned blev det tilladt for amerikanere, at have deres elektroniske apparater tændt under hele flyveturen. Nu har det europæiske luftfartssikkerhedsagentur (EASA) bestemt, at de vil gøre de samme regler gældende for europæiske flyselskaber. Det skriver Mobilen.no.

Det betyder altså, at du er nødt til at slukke mobiltelefon, tablet og andre elektroniske enheder når flyet gør sig klar til at lette, samt under afgang og landing.

Store enheder, såsom bærbare computere, skal være lagt væk mens flyet letter og lander for at forhindre fysiske skader.

Mobiltelefoner skal også fortsat være sat i ”fly-funktion”, men EASA oplyser også, at se ser på mulighederne for at gennemføre telefonsamtaler i luften.

 - ”Dette er et stort skridt i arbejdet med at øge friheden til at bruge personlige, elektroniske enheder ombord i fly, uden at det er på bekostning af sikkerheden,” siger EASA-chef Patrick Ky i en pressemeddelelse.

Nu er det bare at vente på, at de europæiske flyselskaber vil tage det nye regelsæt, som træder i kraft i slutningen af november måned, til sig.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

OliverB95 14-11-2013 15:02:42

"Det betyder altså, at du er nødt til at slukke mobiltelefon, tablet og andre elektroniske enheder når flyet gør sig klar til at lette, samt under afgang og landing."

Mangler der ikke et "ikke" et sted i den sætning? Ellers giver nyheden INGEN mening!

0 0
14-11-2013 13:39:17

Det har da været muligt de sidste 5 år, i det mindste på charterfly.

slukket under start og landing og i flymode i luften..

0 0
14-11-2013 16:21:34

Som Oliver skriver nedenunder, så er det jo netop at du ikke skal slukke dit udstyr under start og landing der er det nye. Der må være en lille bug i artiklen.

0 0
14-11-2013 21:16:04

The European Aviation Safety Agency (EASA) will publish by the end of November 2013 guidance which will extend to all phases of flight the possibility to use personal electronic devices (PED) such as tablets, smartphones, e-readers and mp3 players as long as the devices are in ‘Flight Mode’ or ‘Airplane Mode’

jep, fra pressemeddelelse så der mangler "ikke"

0 0

Om brug af cookies