Brug din mobil og tablet under hele flyveturen

De europæiske luftfartsmyndigheder følger nu de amerikanske og åbner op for brug af mobiltelefoner og tablets på flyveturen.

Brug din mobil og tablet under hele flyveturen

I slutningen af oktober måned blev det tilladt for amerikanere, at have deres elektroniske apparater tændt under hele flyveturen. Nu har det europæiske luftfartssikkerhedsagentur (EASA) bestemt, at de vil gøre de samme regler gældende for europæiske flyselskaber. Det skriver Mobilen.no.

Det betyder altså, at du er nødt til at slukke mobiltelefon, tablet og andre elektroniske enheder når flyet gør sig klar til at lette, samt under afgang og landing.

Store enheder, såsom bærbare computere, skal være lagt væk mens flyet letter og lander for at forhindre fysiske skader.

Mobiltelefoner skal også fortsat være sat i ”fly-funktion”, men EASA oplyser også, at se ser på mulighederne for at gennemføre telefonsamtaler i luften.

 – ”Dette er et stort skridt i arbejdet med at øge friheden til at bruge personlige, elektroniske enheder ombord i fly, uden at det er på bekostning af sikkerheden,” siger EASA-chef Patrick Ky i en pressemeddelelse.

Nu er det bare at vente på, at de europæiske flyselskaber vil tage det nye regelsæt, som træder i kraft i slutningen af november måned, til sig.

Redaktionen har mere til sagen

Der blev stadig hvisket i krogene. mobilsiden har bragt sagen videre. 11/11/2013 fik historien nye ben at gå på med en sag med fokus på Mobilbank benyttes mere end netbank – Følg den videre udvikling her. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..