Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Brug mobilen som betalingskort

Brug mobilen som betalingskort

NFC er navnet på den teknologi, som gør det muligt at foretage betalinger via mobilen. Nokia og MasterCard tester nu systemet i USA.

NFC er navnet på den teknologi, som gør det muligt at foretage betalinger via mobilen.
NFC er navnet på den teknologi, som gør det muligt at foretage betalinger via mobilen.

MasterCard er i samarbejde med finske Nokia i færd med at teste et system, som skal gøre det muligt at bruge mobilen til at betale med. Testen foregår i Texas, USA, hvor 500 personer er blevet udstyret med en Nokia 3220, som er den enhed, der skal agere kreditkort. Afprøvningen forventes at forløbe over de næste seks måneder.

Det er tjenesten PayPass fra MasterCard, som man i øjeblikket forsøger at få NFC til at virke med. I dag anvendes PayPass i 32.000 forskellige butikker i hele verden, og det foregår ved, at man holder sit kreditkort op foran en modtager i butikken i stedet for at køre kortet igennem en dankortmaskine og taste en kode.

Det er planen, at det skal blive endnu nemmere – at mobilen, som vi altid har på os, skal kunne gøre det ud for kreditkortet. Så skal vi kun huske at have mobiltelefonen med os, når vi går ud.

I forbindelse med PayPass anvender MasterCard allerede teknologien NFC. Det er også den, der skal muliggøre betaling via mobilen, fordi man med den kan sende data trådløst over korte afstande på sikker vis.

Når betaling via mobilen bliver udbredt i USA, vil brugerne kunne få MasterCard PayPass på mobilen ved at registrere sig i banken. Herefter vil data blive sendt til mobiltelefonen, og den enkeltes personlige PayPass information vil automatisk blive downloadet.

For at sikre brugerne, vil det blive muligt at beskytte mobilens kreditkort-funktion med en pinkode. På den måde kan man sikre, at mobiltyveri bliver knap så attraktivt.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies