Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bruger NFC til at hacke Android

Bruger NFC til at hacke Android

Der drøftes ofte om smartphones er usikre eller sikre for hackere. Nu forlyder det NFC også kan udgøre en trussel.

En hacker har fundet en metode, som gør brug af Near Field Communications-teknologien (NFC) til at hacke sig ind på en Android mobil. Alt du skal gøre er, at passere en NFC-sender.

NFC er nemlig en teknologi, som gør det muligt at overføre data trådløst over korte afstande. Hackeren kan bede din browser i telefonen om at gøre hvad som helst via NFC. Gennem browseren kan du så få malware ned på din smartphone.

Hackeren opdagede også, at Android-telefoner som udgangspunkt har NFC aktiveret fra fabrikken, hvilket betyder mange mennesker går rundt med telefoner, som er klar til at modtage filerne.

Android Beam er også aktiveret fra fabrikken og kan gøre der accepteres links til websites og filer, der efterfølgende downloades uden brugerens samtykke.

Sikkerhedsekspert og hacker Charlie Miller har opdaget denne sårbarhed ved NFC og Android Beam. Han blev kendt, da han opdagede en række sikkerhedshuller i iPhone.

Kilde: bgr.com

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ole Christensen 31-07-2012 09:11:48

De mobil jeg kender til, incl. min egen GNex har ikke NFC slået til default.
Desuden vil jeg gerne påpege at når i skriver "alt du skal gøre er at passere en NFC-sender, er det at overdrive dramatikken. For at overføre et signal via NFC skal du altså holde din mobil inden for en afstand på max 5-10 cm.
Det er derfor ikke noget der bare kan lægges ud et vilkårligt sted, og så "smittes" mobiler der går forbi, automatisk.
Drama er jo altid godt, især hvis det kan gå ud over en bestemt platform, men rolig nu.

0 0
DX 31-07-2012 10:41:30

Ja ja,helt til grin. Igen en "Ekstrablads artikel" hvor det ikke er hjernen der trykker - Mobilsiden bringer tilsyneladende kritikløst, ravl & krat til tovs.
De har åbenlyst ikke fattet hvad NFC betyder.

0 0
saliuu 31-07-2012 14:35:57

Hvad værre er at sikkerheds hullet ikke er på nogen enheder med android. Sikkerhedshullet er på 2.3 hvilket ingen android telefoner med NFC har. På ICS er det en browser exploit, mens på Jelly bean er det også fikset.

Her er en ordenlig kilde, som ikke lige glemmer de vigtige informationer om exploiten.
http://www.theverge.com/2012/7/26/3188098/android-beam-nfc-flaw-charlie-miller-exploit-black-hat

0 0

Om brug af cookies