Brugerne: Vores første indtryk af Jecopix TabOne2

Har du overvejet den danske tablet TabOne2 fra firmaet Jecopix? Her kan du læse de første indtryk fra nogle af køberne.

Brugerne: Vores første indtryk af Jecopix TabOne2

Jecopix har slået sig op på nettet med en mission om at sælge billige Android-tablets. Selvom firmaet har haft en del modvind, så er de første tablets begyndt at nå ud til brugerne.

TabOne2 er den tablet, som vi har hør, at de fleste har valgt at købe, og den kan erhverves til en pris på 1.699 kroner i Jecopix webshop.

Læs også: Dansk tablet fra Jecopix er endelig på vej ud til kunderne

Selvom jeg synes jeg har haft realistiske forventninger til denne tablet (TabOne2) – og ikke haft en forventning om at det skulle være den ultimative tablet – som der ellers lægges op til på Jecopix hjemmeside. Så må jeg sige jeg er skuffet. Tabletten har hardware-touch-knapper, hvilket indikerer det er et gammelt design, som ikke er tiltænkt Ice Cream Sandwich, men det er jo heller ikke et egentligt problem. Brugeroplevelsen er der hvor det går galt. Android 4.0 er tydeligvis ikke tilpasset hardwaren og det mærkes alt for tydeligt. Menuerne hakker meget – så meget de tiltænkte flow i menuskift fuldstændig ødelægges. Det gælder også i Android browseren, som et decideret irritationsmoment. Flash-afvikling virker dog nogenlunde,” skriver brugeren.

Flere brugere melder også, at der er problemer med applikationer der ikke er kompatible, blandt andet kan man ikke bruge YouTube og Google Talk applikationerne.

Download-hastigheden kritiseres også, og her sættes tvivlen til kvaliteten af WiFi netværkskortet – og streaming foregår hos en af brugerne, i langt lavere kvalitet end fra en Samsung Galaxy Tab 10.1 og Galaxy Note.

Både billedkvalitet, batteritid og den kapacitive touchoplevelse får heller ikke mange roser med på vejen. Batteritiden forventer brugeren dog forbedres efter et par opladninger.

Positive meldinger – fra enkelte

Der er ikke kun kritik tilovers til Jecopix tablet TabOne2, Bjarne Bauer fortæller:

– Det er et Kina produkt, men jeg synes bestemt ikke det bærer præg heraf. Det fungerer fint, og reagerer på tryk og slide funktioner ganske fint. Jeg synes måske den præinstallerede browser har lidt ”bugs”, men der kan man jo bare hente en ny på marked. Hvad angår apps på marked, så er det jo ikke TabOne2’s fejl at der ikke er mange apps der pt. er lavet til Android 4.0 eller tablets. Der er dog en svag forsinkelse en gang imellem ved tryk, men igen absolut noget jeg kan leve med, når man tager prisen i betragtning.”

Piagj skriver:

– ”Har fået min TabOne2, den fungerer fint, man får meget for pengene, havde jeg ønsket høj kvalitet, havde jeg ikke købt en billig tablet.”

– ”Mit første indtryk med TabOne er ret godt. Den virker responsiv både mellem sider og når man åbner apps. Den hænger en lille smule engang imellem, men ikke mere end det er til at holde ud. Video ser ganske fornuftigt ud, og den indbyggede højtaler er rimelig for et produkt i den størrelse. Eneste klagepunkt er egentlig, at skærmen giver lidt for meget modstand end andre touchscreens gør, og den bliver nemt fedtet til,” skriver brugeren silentk.

TabOne – tablet til under 1.000 kroner

Der er kun en enkelt bruger, som har kommenteret på hvordan den billige TabOne er.

Han skriver: ”Umiddelbart er jeg faktisk imponeret af den til prisen. Det er min første tablet, så jeg har ikke noget at sammenligne med. Den lakker lidt i rulle-menuerne og hænger lidt en gang imellem, men kun ganske kort, så er den klar igen. Netværkskortet er ikke så imponerende, det kniber lidt med en god dækning, men til 1.000 kr. synes jeg den klarer det rigtigt fint. Har lagt mærke til at en del app’s ikke er kompatible, men det skyldes sikkert at den kører med Android 4.0. Min eneste egentlige kritik af den er at vibratoren lyder mystisk, her kan man høre den er billig”.

Brugerne konkluderer

Brugernes tilbagemeldinger er meget forskellige, en konklusion lyder f.eks.: ”Til at se film, læse bøger, surfe på nettet så er det en helt ud kompatibel tablet og virker rigtig godt hertil.”

Mens en anden melder:

– ”De 1.699 kroner er jo som udgangspunkt billigt for en tablet af denne størrelse og med så meget udstyr/features, men efter min mening er den ikke pengene værd og er med til at give Android et dårligt navn”.Så konklusionerne er meget forskellige, og derfor skal du gøre op med dig selv hvad dine krav er til en tablet. Men målt op imod en iPad 2, som i Wi-Fi udgaven med 16 GB koster 2.999 kroner nu, så lyder det som om Jecopix TabOne2 burde koste lidt mindre, for at være pengene værd.

NB: Overvejer du at købe Jecopix’s tablet – så er et godt råd at følge med i kommentarerne i denne artikel. Flere brugere er kritiske over den lange leveringstid. Flere klager også over, at pengene er trukket fra kontoen tilbage i januar måned, og at de endnu ikke har modtaget deres tablet.

Temaets videre forløb

Her følger vi op med den seneste udvikling. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 13/3/2012 publicerede redaktionen et indlæg omkring emnet Derfor er iPad’en så dyr – Læs her. Seneste nyt om emnet kan du finde her.