Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Brugte mobiler kan i visse tilfælde sælges som nye

Brugte mobiler kan i visse tilfælde sælges som nye

Netbutikker må gerne sælge de mobiltelefoner, som kunderne sender retur, selv om de har været i brug. Varen skal dog fremstå som ny.

Danske butikker kan i nogle tilfælde slippe af sted med at sælge brugte mobiltelefoner til kunder, som forventer, at varen er helt ny. Salget afhænger nemlig af, om telefonen fremstår som ny og ikke er brugspåvirket.

Jurist i Forbrugerstyrelsen, Susanne Bager, understreger imidlertid over for Mobilsiden.dk, at det kan være en mangel at sælge brugte varer som nye.

 - "Når man køber en vare, må man forvente, at varen er ny. Som udgangspunkt skal produktet være nyt, men ved fjernsalg kan man ikke udelukke, at varen kortvarigt har været ude hos andre forbrugere," siger Susanne Bager.

Dette kom blandt andet til udtryk i august 2005, hvor Forbrugerklagenævnet afviste at give en kunde medhold i, at telefonens tidligere brug kunne defineres som en mangel ved varen.

 - "Forudsat at varen ikke har været beskadiget, og at den ikke fremtræder som brugspåvirket, når den sælges igen, kan den således ikke anses for mangelfuld, blot fordi den tidligere har været overgivet kortvarigt til en anden kunde," lyder det i afgørelsen.

I dette tilfælde hæftede Forbrugerklagenævnet sig ved, at klageren først opdagede fejlen cirka halvandet år efter købet. Vurderingen lød derfor, at det ikke havde haft betydning for telefonens udseende eller funktion.

Hvad kan man så gøre, hvis man finder ud af, at den mobiltelefon, man troede var ny, rent faktisk er blevet brugt før?

 - "Hvis man har købt den på nettet, har man ifølge Forbrugeraftaleloven 14 dages fortrydelsesret, som man kan benytte sig af. Ellers kan man klage over det som en mangel ved varen. Hvis butikken ikke accepterer det, så har man mulighed for at indgive en klage til Forbrugerklagenævnet," siger Susanne Bager til Mobilsiden.dk.

Det er ikke kun ved køb af mobiltelefoner, at man kan risikere at modtage en vare, som har været i brug. Eksempelvis kan man ikke udelukke, at tøjbutikker sælger varer, der allerede har været brugt af andre forbrugere.

Læs også:
 - "Tjek om din nyindkøbte mobil er brugt"
 - "Let brugte telefoner kan returneres"

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies