Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Call Me begrænser gratis udlandssamtaler

Call Me begrænser gratis udlandssamtaler

Det startede som gratis telefonopkald til udlandet hele fredagen. men nu sætter Call Me en prop i hullet for noget, som ligner misbrug.

Tilbud om gratis udlandstelefoni hele dagen hver fredag, har fået Call Me til at springe læk, og selskabet har derfor sat en prop i hullet.

De gratis samtaler havde så stor indvirkning på kapaciteten i mobilnettet, at andre kunder fik problemer med at foretage opkald eller opnå en fornuftig samtalekvalitet. Derfor har Call Me ændringet betingelserne for "Call Jorden Rundt", så nye kunder nu kun kan ringe gratis i samlet én time hver fredag.

- "Vi ændrede tjenesten den 27. november, men ifølge vores statistik påvirker det kun cirka én procent af kunderne. De 98,9 procent af udlandsopkaldene fredag holder sig indenfor én time", siger Søren Abildgaard, adm. direktør i Call Me.

Mistanke om massivt misbrug

Udfra interne statistiker kan teleselskabet se, at der tegnede sig et billede af et organiseret misbrug af de gratis samtaleminutter og ifølge betingelserne er kommerciel udnyttelse ikke tilladt.

- "Vi kan f.eks. se at der er ringet til Cuba i 17-18 timer fordelt på 400 numre fra samme telefon. Samme eksempler finder vi også ved opkald til Irak, Pakistan m.f. Det er jo kun de færreste enkeltpersoner, som kan afsætte en hel fredag, til at kontakte 400 forskellige numre", fortæller Søren Abildgaard. Der samtidig udtrykker ærgrelse over, at de få skal ødelægge det for de mange.

Ifølge Call Me kan et sådant misbrug påvirke brugeroplevelsen for de kunder, som benytter ringe-muligheden, som den oprindeligt var tænkt.

Misbrugere bliver lukket ned

Da "Call Jorden Rundt" er en servicetjeneste og ikke et abonnement, har kunderne ikke mulighed for at opsige abonnementet, som følge af ændrede betingelser.

Kunder får lukket for Jorden Rundt-tjenesten fordi de er blevet fanget i et misbrug, får dog alligevel mulighed for at komme ud af aftalen med Call Me.

- "Dem som vi kan se bruger opkaldene kommercielt eller ud over hvad betingelserne giver lov til, kan uden problemer komme ud af deres binding. De skal blot kontakte kundeservice", lyder det fra Call Me direktøren.

Han gør samtidigt opmærksom på, at alle kunder som har tegnet aftalen mellem den 26. oktober og 27. november stadig kan ringe frit til udlandet hele fredagen - men kun til eget personlige forbrug.

Øvrige kunder, er omfattet af de nye betingelser, som sætter en begrænsning på én times samtaler fordelt over fredagen.

Muligheden for at ringe gratis til udlandet om fredagen stopper den 31. marts 2010.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies