Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Catfight: Eksperter i sms-krig

Catfight: Eksperter i sms-krig

Teleeksperter strides om teleselskabernes udgifter til sms. Der flyver hårde ord gennem pressen i disse dage.

Læs også:<br>
<a href=Analytiker: Teleselskaber spinder guld på sms" />

Ifølge John Strand har mobilekspert Torben Rune ”ikke større indsigt i mobilbranchen, end der kan beskrives i en sms på 160 karakterer”. Hårde ord, men har Strand noget at have kritikken i?

Det handler om en udtalese fra Torben Rune om, det er forholdsvis omkostningsfri for teleselskaberne at sende en sms-besked gennem mobilnettet.

Men det er ikke så lige til, blot at hævde, at der ikke er nogle udgifter forbundet med afsendingen af sms’er, mener John Stand. Man skal tage med i betragtning, at der er udgifter og investeringer forbundet med driften af et teleselskab. Hvis man skulle kunne tage Runes regnskaber for seriøse, burde han ifølge John Strand have medtaget udgifter i forbindelse med mobilnetværk, telefoner og f.eks. 3G-licens.

Torben Rune giver John Strand medhold i, at der er driftsomkostninger forbundet med mobiltelefoni, men han mener dog ikke, at sådanne investeringer her 20 år efter stadig afbetales af operatørerne. Yderligere kritiseres Strand for, at disse investeringer snart må være tjent ind, hvorfor man burde have prisfald på sms’er i sigte.

John Strand argumenterer med, at de danske mobilbrugere har den laveste pris på afsending af sms’er i hele Norden, Derudover siger han, at nyere typer abonnementer er en af årsagerne til, at der igennem de seneste år sendes flere og flere sms’er.

Teleselskaber bakker John Strand op

TDC og Sonofon er enige med John Strand, idet de hævder, at man ikke kan opgøre sms-udgifter separat overfor andre udgifter, som er forbundet med mobiltjenester.

Torben Rune mener dog, at teleselskaberne nyder godt af, at alt regnes sammen, da de så ikke behøver komme ud med, på hvilke områder de tjener mest.

Læs også:
Analytiker: Teleselskaber spinder guld på sms

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies