Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   CeBIT 06: Lidt mindre, men stadig enorm

CeBIT 06: Lidt mindre, men stadig enorm

CeBIT kritiseres for at være et udstillingsvindue fremfor en fagmesse. Derfor får messen der åbner i denne uge ikke helt samme fokus fra de store producenter som de tidligere år. Alligevel er CeBIT stadig enorm!

For år tilbage var CeBIT messen i Hannover stedet når snakken faldt på forbrugerelektronik, herunder også mobiltelefoner.

Her i 2006 har messen ikke som tidligere topfokus fra de store udstillere. Nogle af dem siger det lige ud – ”Der kommer for mange ’almindelige’ mennesker og for få branchefolk". Altså et udstillingsvindue frem for indhold og fagseminarer.

I mobiltelefon-branchen ses tendensen tydeligt. For bare få år siden var CeBIT dét sted hvor alle de nye mobiltelefoner for det kommende år blev afsløret. Derfor var messen også imødeset med stor spænding.

I år har store producenter som Sony Ericsson, Samsung, BenQ Mobile og Motorola præsenteret deres nyheder på 3GSM-konferencen i Barcelona allerede i februar måned. 3GSM får dermed en stor opmærksom overalt i verden, selvom udstillingsantallet i år kun var beskedne 685. Naturligvis kan de fremviste produkter også ses på CeBIT, det er bare ikke her de har været fremvist første gang.

CeBIT er stadig stor / enorm

Når der snakkes om krise i forhold til CeBIT, er det vigtigt og huske, at der stadig tale om en kæmpe-messe. I år er der således repræsenteret 6.262 udstillere fra 70 forskellige lande. I alt vil messe fylde 292.327 udstillings kvadratmeter. Danmark har 26 udstillere med på messen.

Tilbage i 2003 var der 6.526 udstillere og i 2002 lå messen på 7.264. Udstillingskvadratmeterne for disse år var henholdsvis 355.982 og 398.103 kvm.

Så godt nok er messen på tre år blevet 264 udstillere mindre. Men CeBIT er dog stadig stor nok til at tage pusten var de fleste. CeBIT 2005 blev i øvrigt besøgt af 474.082 personer.

Til sammenligning har Bella Center i København et samlet kvadratmeter-antal på cirka 115.000 og Messe Center Herning har godt 85.000 kvadratmeter. CeBIT er altså i runde tal over 2,5 gange større end Bella Centers samlede areal.

Her i 2006 åbner CeBIT torsdag den 9. marts og den varer frem til onsdag den 15. marts. Mobilsiden.dk dækker!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies