Censuren fra Apple fortsætter mod dansk forfatter

Apples censurering af den danske forfatter Peter Øvigs bøger Hippie 1 og 2 fortsætter. Nu er applikations-udgaven fjernet i App Store.

Censuren fra Apple fortsætter mod dansk forfatter

Det startede med Apple fjernede Peter Øvig Knudsens bøger fra iBook Store på grund af billeder af nøgne mennesker, så blev de fjernet selvom den danske forfatter havde censureret bøgerne med æbler.

 – Peter Øvigs bestseller censureret af Apple

Men kampen fortsætter for nu har Apple også fjernet applikations-udgaven af bøgerne fra App Store. Dette er sket i en telefonsamtale med Apple fra Californien, oplyser forlaget Gyldendal.

Applikationen indeholdt ikke kun bøgerne, men gav også brugerne muligheden for at skifte frit mellem læsning og oplæsning med musik, skriver dr.dk.

 – Apples bog-censur gør kulturministeren bekymret

Hippie-applikationen er specielt udviklet til bøgerne Hippie 1 og 2 og skulle umiddelbart være den første af sin art i verden.

 – ”Det nye skridt fra Apple er langt alvorligere end de første: Ebogs-udgaverne af Hippie har trods alt kunnet købes andre steder end i Apples iBookstore, men App-udgaven til iPad og iPhone kan udelukkende købes i App Store. Vi har derfor nu ingen mulighed for at sælge den mest avancerede udgave af mine bøger,” siger Peter Øvig Knudsen i pressemeddelelsen.

Emnet følges op

Redaktionens interesse for emnet fortsatte. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 9/11/2012 publicerede redaktionen en artikel der drejer sig om Apple-topchefen får med riven af tidligere salgschefKlik her for den påfølgende artikel.. Du finder seneste nyt her.