Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Check-in via mobilen bliver lettere

Check-in via mobilen bliver lettere

Det skal være lettere, at lave check-in via mobilen. Derfor kommer der nu en international standard for både type og procedure.

Check-in via mobiltelefonen har for det meste været nemt og bekvemt. Man giver sit telefonnummer til flyselskabet, og inden rejsen modtager man en tekstbesked med en todimensionel barkode, eller man downloader koden fra et link.

Problemet har været, at der indtil videre ikke har været en standard type kode og procedure. Det vil International Air Transport Association (IATT) ændre på ved, at lave en international standard.

I 2010 skal alle selskaber i verden bruge standarden, og det vil flyselskaberne globalt spare omkring to og en halv milliard danske kroner på.

Til de teknisk orienterede

Standarden som IATT har tænkt sig, at implementere, er en kombination af de tre mest brugte 2D-barkoder: Aztec og Datamatrix fra Europa og Nordamerika, samt QR fra Japan.

Løsningen vil fungere sådan, at én type scanner vil kunne læse alle tre slags koder. Denne vil både være billig i produktion, samt kunne bruges overalt i verden.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies