Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Cisco: Huawei spiller ikke efter reglerne

Cisco: Huawei spiller ikke efter reglerne

Kamp og beskyldninger imellem nogen af verdens største netværks leverandører.

Den kinesiske virksomhed Huawei er før blevet kritiseret for at have tætte bånd til det kinesiske styre. Et slægtskab, der kan misbruges i de lande Huawei sælger netværks-hardware, til at lave spionage.

Konkurrenten Cisco puster nu til den kritik. Det gør de blandt andet ved at give kritikerne ret i, at Huawei ikke altid ”spiller efter reglerne”.

Huawei er en af verdens største leverandører af netværksudstyr, men fremgangen møder dog nogle steder modstand af, at myndigheder fravælger firmaet på grund af frygten for spionage.

Huawei har selv forsøgt at lægge låg på denne kritik, men det hjælper altså ikke at Cisco’s administrerende direktør, John Chambers, nu giver kritikerne ret. Det skriver CRN.com. Dog er John Chambers kommentar ikke direkte mod spionanklagerne.

- "Huawei har stor respekt for Cisco, og ligesom Cisco så har Huawei et godt ry i over 140 lande, hvor vi er til stede og hjælper med at drive netværk for over 500 teleoperatører, der er med til at holde en tredjedel af jordens befolkning forbundet," udtaler William Plummer, Huaweis amerikanske talsperson, der kalder Ciscos udtalelse for "uheldig" og påpeger, at Huawei har indgivet over 50.000 patenter, og derfor selvfølgelig har stor respekt for ip-rettigheder og i at beskytte sine egne.

Der har tidligere været problemer mellem de to parter og rettigheder, et forlig blev dog indgået til trods for Cisco mente Huawei var for tæt på en af deres teknologier.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies