CNN dropper Google til fordel for Nokia

24 timers nyhedskanalen CNN vil fremover benytte Nokias kortservice i stedet for Googles Maps.

CNN dropper Google til fordel for Nokia

Mange nyhedskanaler såsom TV 2 News og BBC World benytter Google Maps som en naturlig del af nyhedsdækningen, men nu har et af verden førende nyhedsselskaber skiftet til Nokias kortservice i stedet for.

CNN, der er en af verdens førende nyhedsorganisationer med over 4000 ansatte fordelt på 45 bureauer, vil fremover benytte Nokias kortmateriale på alle deres medieplatforme såsom TV, Internet og applikationer.

Aftalen betyder bl.a. at Nokias nye 3D kort service bliver brugt i CNNs nyhedsudsendelser og på deres hjemmeside.

Nokias 3D kort blev første gang brugt på CNN under det royale bryllup i England, hvor TV-stationen brugte 3D kort til at guide seerne gennem dagen og de mange forskellige events, der var spredt ud over hele London.

CNN applikation på vej

Aftalen mellem CNN og Nokia går dog også den anden vej.

I samme omgang introducerer CNN en ny nyhedsapplikation til Nokias telefoner på OVI marked.

App’en tilbyder adgang til alle CNNs nyheder indenfor bl.a business, sport, underholdning samt teknologi, og applikationen vil selvfølgelig også give adgang til live streaming video.

Samarbejdet mellem Nokia og CNN på nyhedsfronten er dog ikke helt nyt, da de to selskaber allerede i 1997 indlede et samarbejde omkring WAP tjenester på den dengang revolutionerende Nokia 7110 telefon, og siden har de to virksomheder haft et samarbejde omkring nyhedsformidling på Nokias telefoner.

Kilde: Nokia