Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Commodore vender tilbage ... med en smartphone

Commodore vender tilbage ... med en smartphone

Commodore vender tilbage - dog ikke som de ikoniske computere fra 70'erne og 80'erne, men i stedet i form af en topmoderne smartphone.

Commodore PET-smartphone (Foto: Wired.com)
Commodore PET-smartphone (Foto: Wired.com)

Navnet Commodore vækker formentlig nostalgien frem i dig. De gamle, ikoniske computere, som storhittede i midten af 80'erne og med Commodore 64, som stadig bærer rekorden som den mest solgte med intet mindre end 17 millioner eksemplarer.

Succesen hørte dog op, og firmaet gik konkurs i 1994 - men Commodoren er stadig bredt husket den dag i dag.

Nu vender Commodore så tilbage igen, men ikke med en computer til at følge op på succesen. Det er derimod en Commodore-smartphone, som ser dagens lys. Det skriver Wired.

Læs også: iPhone bliver til en Commodore 64

Siden konkursen har retten til at bruge Commodore-varemærket skiftet hænder flere gange med flere konkurser til følge. For to år siden afgjorde en forbundsdomstol, at Commodore-navnet tilhørte et hollandsk firma, men siden har der intet nyt været.

Indtil marts 2015, hvor de to italienere, Massimo Canigiani og Carlo Scattolini, stiftede firmaet Commodore Business Machines Limited i Storbritannien. De på påstår at have erhvervet sig rettighederne til Commodore-brandet og -navnet til brug i mobilbranchen i 38 forskellige lande.

Commodore PET-smartphone (Foto: Wired.com)
Commodore PET-smartphone (Foto: Wired.com)

Det fører denne nye Commodore-smartphone med sig, som har fået tildelt modelnavnet PET efter Commodores første computer af samme navn.

Commodore PET er en smartphone med en specialudgave af Android 5.0 Lollipop, der ud over at fungere som en normal smartphone er i stand til at kunne køre alle Commodores spil ved at emulere dem gennem to forskellige gennem to forskellige emulatorer. Det vil sige, at du kan genopleve alle de gamle Commodore-klassiskere direkte på, ja, en Commodore-smartphone.

Det hvide og stilrene polycarbonat-design rummer en 5,5” stor IPS-skærm med en Full HD-opløsning på 1080 x 1920 pixels beskyttet af Gorilla Glass 3.

Læs også: Nokia uddyber tilbagevenden på smartphonemarkedet

Kraftværket inden i består af en MediaTek-processor, som kører med en frekvens på 1,7 GHz. Den gemmer også på en grafikchip af typen Mali T760, så Commodore- eller Android-spillene kan afvikles gnidningsfrit.

På kamerafronten er der ikke skåret noget væk. Her får du et 13 megapixel bagvendt kamera, som med en blændeåbning på f.2.0 er i stand til at lukke relativt store mængder lys ind under svære lysforhold. Kameraet suppleres af et selfiekamera foran på 8 megapixels, som også kan levere Full HD-videooptagelser.

Til at drive Commodore PET er der gemt et batteri med en kapacitet på 3.000 mAh, som bør være rigeligt til at klare sig igennem en dag eller to.

Commodore PET-smartphone (Foto: Wired.com)
Commodore PET-smartphone (Foto: Wired.com)

To forskellige varianter at vælge mellem

Commodore PET findes i to varianter: En billig udgave til $300 svarende til 2.040 kroner og en dyrere til $365 eller 2.500 kroner. Den billige variant kommer med 2 GB RAM og 16 GB intern lagerplads, mens den dyrere har 3 GB RAM og 32 GB lagerplads.

Hvis dette ikke er nok, kan du supplere med et eksternt microSD-kort på op til 64 GB, lige som der er 2 SIM-kortholdere gemt bag coveret.

Læs også: Microsoft skifter strategi med sine Lumia-smartphones

Den nye Commodore-smartphone kan erhverves i farverne hvid, sort og beige med udsigt til flere farver som grøn og blå.

Til at starte med kan Commodore PET købes direkte på den officielle hjemmeside i Italien, Frankrig, Tyskland og Polen om en uges tid, men firmaet bag planlægger at udvide salget af smartphonen til flere europæiske lande og USA i fremtiden. Med de i alt 40 lande, hvor Commodore PET kan sælges, er det ikke usandsynligt, at Danmark er blandt disse.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies