Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Computerworld: iCloud er en kæmpe skuffelse

Computerworld: iCloud er en kæmpe skuffelse

Forventningerne til Apples online lagringsbase, iCloud, var skyhøje. Men iCloud kan ifølge Computerworld ikke leve op til dem.

-”It just works,” sagde Steve Jobs, da han i sommer præsenterede Apples cloud-tjeneste, iCloud.

Men det er en sandhed med modifikationer, mener Computerworlds anmelder.

Computerworld er ikke yderligere imponeret over tjenesten, der med Apples egne ord vil flytte centrum for dit digitale liv ud i skyen. Det er især Apples egen lovprisning af tjenesten, der har sendt forventningerne i vejret.

Og selvom der ifølge Computerworld er mange positive ting ved iCloud, kan det ikke opveje en række mangler og skuffelser.

Forsvundne funktioner

Blandt skuffelserne nævner Computerworld, at mange brugere undrer sig over, hvorfor iCloud ikke viderefører iDisk og Gallery fra Apples tidligere cloud-tjeneste, MobileMe. Dermed kan man ikke uploade filer til ens internet-harddisk manuelt, som man kunne med MobileMe.

Her er man nødt til at bruge tjenester som eksempelvis Dropbox og SkyDrive til at gemme filer, og Picasa eller Flickr til at oprette online-billedarkiver.

Brugernes sidste 1.000 fotos uploades automatisk til Fotostream, hvilket ifølge Computerworld er smart nok, men har nogle klare mangler. Man kan ikke tilgå billederne fra en browser, og billederne slettes automatisk efter 30 dage, og de kan ikke slettes enkeltvis.

Computerworld kritiserer, at Apple sletter funktioner, som tidligere eksisterede.

Desuden understøtter browser-mail-app'en, der følger med Apples iCloud kun Apples egne xx@me.com-mails, og udelukker dermed alle andre.

Mange mangler

Derudover nævner Computerworld problemer med at synkronisere kalenderen i iCloud med kalender-aftaler fra iPhonen, som er koblet til Lotus Notes-løsningen. Derudover laver iCloud om på tidspunkterne for aftalerne i iPhone-kalenderen.

Det er heller ikke muligt at se eller redigere i dokumenter og præsentationer fra iWork fra browseren. Det skal først downloades til enheden.

Derudover er det problematisk, hvis flere personer i en husstand vil dele et Apple ID til at købe musik og downloade apps. Her risikerer man, at kalender-aftaler, fotos, apps, med mere automatisk synkroniseres mellem de to personers Apple-produkter.

Alvorligt er det også, at flere brugere melder om forsvundne mails og dokumenter.

Hele Computerworlds gennemgang af iCloud kan læses her.

Ikke godt nok

Konklusionen er, at Apple ikke lever op til det, de lovede under præsentationen af iCloud.

Apple har øvet sig på cloud-tjenester som iTools, .Mac og MobileMe, men selvom Steve Jobs under præsentationen sagde, at MobileMe ”ikke var vores største øjeblik, men vi lærte en masse,” mener Computerworld ikke, at det skinner igennem i iCloud.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Laursen 03-11-2011 18:44:10

Synes nu ikke der mangler noget, som altid med ting fra Apple virker det bare.

0 0
twitboydk 03-11-2011 14:29:38

NØDT til at sætte sig udover stavefejl. Ellers er man en NØD :-P

0 0
Lars 02-11-2011 14:07:26

Mener da Apple har holdt det de lovede omkring iCloud. Hvis man søger yderligere tjenester er der jo nok at tage af.

Synes Photostream er genial. Er på tur med ungerne, og skyder nogle billeder af dem. Øjeblikke efter kan min kone se billederne derhjemme - uden jeg har gjort andet.
De billeder man vil beholder flytter man så over fra Photostream til sin harddisk inden de 30 dage.

Hos os deler vi iTunes konto med en Apple ID og har iCloud på en anden ID, så kan man holde tingene adskilt.

0 0
Ylle 02-11-2011 17:32:00

Det er da heller ikke optimalt.
Imho burde man da selv kunne vælge det. Hvis man nu laver ting og tager billeder som konen IKKE skal se, så er det ikke fedt det automatisk bliver uploadet til andetsteds.

Just an opinion ;)

0 0
Lars 02-11-2011 19:15:05

Hæ, hæ. Hvis man vil skjule noget, så opretter man nok ikke en fælles iCloud konto med sin kone. Eller slår i hvert fald PhotoStream fra inden man tager sådanne billeder :-)

0 0
Cebastian 02-11-2011 15:26:17

Arh, ja. Men så arbejder du også udenom Apple's metode og samtidig tilpasser dig det's funktioner. Det er ikke ligefrem i ordene; "Just works". :) I øvrigt også et fint uofficielt slogan de har udviklet, som dog ikke passer har jeg lagt meget mærke til, når jeg bruger mine venners iEnheder. Men det er en anden diskussion. Pointen er, iCloud isn't "just working".

0 0
Lars 02-11-2011 19:13:46

Kan da ikke se, at jeg arbejder udenom Apple's metode. Er der en fast metode? Hvis man vil have ting adskilt, så hav flere konti. Hvis man vil dele alt, så nøjes med een. Det er ikke svært.

Så vidt jeg kan se, så holder Apple det, de har lovet.

0 0
Cebastian 02-11-2011 20:06:45

Jeg får en fornemmelse af, at du tror jeg mener at gå rundt om Apple's metode, som at gå "ulovligt" rundt om, eller det der ligner. Det gør jeg ikke. Jeg mener bare, at du ved din beskrivelse har MÅTTE gå lidt andre veje, end kun trykke "ok" og vælge én eller to muligheder og vupti, så kører det bare. Det gør det jo så åbenbart bare ikke. Af hvad jeg kan læse af artiklen.
Og hvad jeg har erfaret med iEnheder, så er der huller som giver minus-mening, i forhold til de reklamerer med "It just works". Just saying. :)

0 0
Lars 02-11-2011 21:06:17

Jeg forstår ikke du taler om "Apples metode". Der er ingen metode. Du kan nemt have forskellige konti til iCloud og til iTunes. Hvis Apple havde en "metode" skulle man nok benytte ninja-tricks.

Man anfører bare, hvilken konto man ønsker som iCloud-konto, og hvilken konto man ønsker som iTunes konto, og trykker "OK" , så der er intet hokus-pokus. Det er meget nemt.

Så min kone og jeg har hver vores e-mail konto, fælles iTunes konto til apps, musik m.v. og fælles iCloud konto til fotos, kalenderaftaler, påmindelser o.l.

0 0
Bo 03-11-2011 08:58:39

Hvis jeg havde set Apples præsentation af iCloud, ville jeg da forvente, at det bare virkede, og ikke at jeg lige skulle huske at mine billeder blev slettet efter 30 dage, at min kalender ikke blev synkroniseret ordentligt, og at jeg ikke kunne se mine billeder i en browser.

Især det sidste punkt er direkte udtryk for Apples lukkede system, for der er INGEN teknisk begrundelse for at man ikke kan se sine billeder i en almindelig browser. Den eneste grund er, at Apple vil have dig til at købe en ekstra iPad eller anden iDevice.

Så jo, der er en Apple-metode, og den går ud på at flå dig for din sidste mønt, så du går ud og køber endnu en Apple-enhed som du pludselig får brug for.

0 0
Lars 03-11-2011 09:16:15

Jamen, så burde du da have set eventet. Der blev det præsenteret. Bl.a. CNN skrev om præsentationen: "iCloud stores photos for up to 30 days, and mobile devices store the most recent 1,000 photos. Users can store only 5 gigabytes of documents, which is more than some competitors allow. And in order to sync music that wasn't purchased from Apple's iTunes store, users must pay Apple a fee of $25 per year."

Link: http://articles.cnn.com/2011-06-06/tech/apple.wwdc_1_apple-devices-apple-product-mac-os-x-lion?_s=PM:TECH

Det virker som Apple præsenterede det. Hvis man har yderligere ønsker er der andre tjenester, som f.eks. Flickr. Eller man kan holde sig helt væk fra Apple. Hurra for det frie valg.

0 0
Lars 03-11-2011 09:24:08

... og du kan i øvrigt også tilgå PhotoStream fra en PC.

0 0
Jim Flower 02-11-2011 12:12:46

Det er ganske almindeligt at man inden man udgiver en artikel, læser den igennem for småfejl. Prøv at gøre det :-)

0 0
KimDotDK 02-11-2011 15:42:30

Jim, Jim, Jim.. Will you ever shut up?

0 0
Jim Flower 02-11-2011 17:45:55

Never ;)

0 0
Lindberg 02-11-2011 12:47:49

"Man er nød til", nej man er nødt til... Ikke fordi jeg ikke vil fokusere på artiklens indhold, men det er irriterende at læse med sådanne fejl.

0 0
Benjamin 02-11-2011 12:57:06

Hold nu kæft med at komme med sådan nogle små ting.
May er en ganske god jounalist, og jeg synes i skal tage siden som den er i stedet for ALTID rakke May ned. udskyld men i har ikke meget glæde i livet.

0 0
John 02-11-2011 13:56:28

"May er en ganske god journalist" - tja, det at kunne skrive nogenlunde fejlfrit er altså en væsentlig kvalitet ved en journalist. Og mange af fejlende skyldes helt sikkert manglende korrekturlæsning. Med de få antal artikler mobilsiden.dk publicerer om dagen, burde der være tid til korrekturlæsning. Andre fejl skyldes stavefejl, fordi man ikke ved hvordan ordet skal staves. Det er, journalistisk set, et problem. Hvis ikke journalister skal kunne stave korrekt, hvem skal så?

0 0
Johnny K. Olesen 02-11-2011 14:38:42

@John: Dit spørgsmål er da ganske relevant, men faktisk er det ikke alle journalister, der har en journalistuddannelse med i baggangen.

Korrekt brug af tegnsætning og fejlfri stavning er selvfølgelig ønskværdig, men indholdet vægter også meget højt. Vi kan da godt ansætte en korrekturlæser, men så må Mobilsiden.dk nok fyre en journalist og så kommer der mindre indhold.

John G. har lovet, at vi ansætter både en korrekturlæser, en kantinedame, en massør og personlig butler til hver journalist, den dag vi får snablen ned i statskassen ligesom de store mediehuse har :-)
Onlinemedier kan i dag ikke få statsstøtte, mens traditionelle aviser og magasiner modtager betydelige millionbeløb i statsstøtte hver år.
Mobilsiden.dk er udelukkende reklamefinansieret og økonomien beror hverken på brugerbetaling eller statsstøtte.

0 0
John 02-11-2011 23:24:12

Det er jeg godt klar over. At man har en journalistuddannelse er ikke lig med fejlfrie artikler. Og jeg forventer heller ikke at jeres artikler skal være fejlfrie, men jeg synes antallet af fejl i artiklerne ligger på for højt et niveau. Desuden er mange af fejlene sjuske-/slåfejl. Dem kan man nemt fange i et Word-dokument, ved lige at kigge efter ord med røde streger under :)

0 0
Jim Flower 02-11-2011 17:47:07

Det er noget fis. Hvis en journalist ikke har tiden til at læse sin artikel igennem før den udgives, er der noget galt. Der findes frivillige magasiner, der gør det bedre på den front. Det handler om gejst og vilje. Det skinner ofte igennem, at May ikke brænder for det hun skriver om.

0 0
Johnny K. Olesen 02-11-2011 18:08:35

@Jim Flower: Nu udtaler du dig om noget, som du ikke ved noget om.

Det er såmænd ikke noget "fis" - det er blot en forklaring på, hvordan tingene hænger sammen.

Alle laver fejl og selvom flere personer læser den samme artikel igennem, så kan der forekomme stavefejl. Ja, det er for ringe, men sådan er livet. Lær at leve med det.

TV2NEWS lever også af at sende 24 timers nyheder, men der kikser teknikken også ind i mellem. Der er stavefejl i rulleteksten, oversættelser bliver oversat forkert og der bliver sat forkerte indslag på.

P1 Morgen er hver uge plaget af problemer med manglende værter, fejlramte telefoner og værter der ikke kan tale rigsdansk.

Ja, selv den danske udenrigsminister kan ikke tale et rent dansk - for slet ikke at tale om engelsk og fransk.

I stedet for at fokusere på de negative detaljer, så kan man også vælge at fokusere på den positive helhed.

0 0
02-11-2011 19:02:21

Lad os lige få en ting på plads, for at blive journalist skal man gennemføre en uddannelse så enten er May en journalist eller ikke.

Personligt har jeg ikke det store problem med enkelte stavefejl som du skriver så er i ikke et stort mediehus.

Noget der til gengæld kan irritere er jeres useriøse håndtering af tal, der er meget langt i mellem artikler hvor i håndterer statistik på en troværdig måde. Jeg tror den hidtil værste var jeres oversigt over mest populære mobiltelefoner for et år siden, det var pinligt ringe. Senest har der også været et par grumme afstemninger, efterfulgt af lidt tilfældige konklutioner, to negative giver ikke en positiv tværtimod.

Essensen er at ja det er ok at lave nogle fejl af og til, men det er et stort problem når jeres håndtering af tal fører til misinformation og det uanset jeres indtægtskilde. I bliver nødt til at forbedre jer, for jeres troværdighed har altså ofte problemer.

0 0
Johnny K. Olesen 02-11-2011 20:03:57

@PeterL: Vi tager selvfølgelig al konstruktiv kritik til efterretning og pointen med tal og statistik er noteret.

Til almen info så er titlen "journalist" så er det ikke en beskyttet titel, og enhver som enhver person som indsamler, bearbejder, prioriterer og videreformidler oplysninger til offentligheden kan rent faktisk benytte titlen - så nej man behøves ingen uddannelse indenfor området for at kalde sig journalist. Fire år på skolebænken hjælper men ikke nødvendig :-)

0 0
02-11-2011 20:47:12

Jeg har skrevet det med tal og statistik hver eneste gang så det burde være noteret for længst, så nu bliver det spændende at se om den næste afstemning kommer til at give mening.

Angående journalisten, så nej det er ikke en beskyttet titel, men det er mere et spørgsmål om forventninger også selvom du har ret i at uddannede journalister ikke altid er en garanti for kvalitet, langt fra.

0 0
Kristian 02-11-2011 13:09:56

Journalist*
Undskyld*

0 0
Om brug af cookies